Invisalign - skúsenosti

misato
10. dec 2021

Dievčence, ktoré máte skúsenosti s nosením dláh, som nešťastná ….neviem si dať dole dlahy…dolujem ich dole zo zubov ….vôbec mi nejdú ako ma inštrouvali v ambulancii 😭horná ako tak, ale dolnú napriek xstým pokusom vylupujemz prednej strany, mám attachment pomaly na každom zube …vobec to nejde ako na videách …sustredujem kvoli tomu jedlo 3 krat za deň 😞mali ste takýto problém? prešlo to časom? ďakujem za každú jednú odpoveď

kkatka22
10. dec 2021

@misato a ako to ťahaš?zo zadu alebo z predu ? Mne to ide naj zo zadnej strany zo zadných zubov

ecko80
10. dec 2021

@misato Ahoj, ano, zo zaciatku som tiez mala problem dat si ich dole zo zubov, normalne mi bolo do placu, neslo to, plus bala som sa, ze ju zlomim. Neboj sa, ono to chce cvik, najdes si sposob a pojde to potom v pohode. Mne sa najlepsie davali dole tak, ze na poslednej, lavej osmicke som si tu dlahu nechtom na palci trochu stiahla z osmicky dole a potom postupne som ju davala dole doradu z ostatnych zubov. Takisto aj na dolnych zuboch. Ale vravim, zo zaciatku to chcelo cvik. Teraz mam udrziavacie dlahy na noc a davam ich dole tak isto.

luci310
10. dec 2021

@misato neviem, podľa mna to až take ťažké nie je, pokial nemáš pol metrové nechty alebo nie si fakt ťažký prípad že ich máš nejako vodorovne tie zuby, v tom prípade to časom prejde

misato
autor
10. dec 2021

@kkatka22 áno ukazovakom do kriza zo zadu tak mi bolo povedane , ale ani v ambulancii za asistencie doktorky som to nevedela dostat takymto sposobom … ze mam skusat, skusam ale spodnu davam palcom z prednej strany kde su attachmenty uplne vzadu jedna- druha strana a potom stred … vrch davam spravne podla instrukcii len uz ma boli necht a mam doskriabane líca z vnútra týmto sposobom

reisi
11. dec 2021

@misato najjednoduchšie a najpohodlnejšie riešenie je používať plastový háčik alebo ako to nazvať a majú ho v každej ambulancii, kde indikujú tieto strojčeky. Je to praktická vecička.

misato
autor
11. dec 2021

@reisi možeš mi prosím poslať foto ? dosť som sa tam s tým trápila a doktorka len že mám trénovať … nechty nemám , ako bolo spomenuté vyššie v komente …. pracujem v zdravotníctve a teraz mam aj nechty dosť oslabene po neustalom umývaní a používaní dezinfekcie

reisi
11. dec 2021
reisi
11. dec 2021

@misato vyberam iba s tymto “hacikom”. A to mam dlahy uz polroka.

nicicka
11. dec 2021

@reisi
@misato
@ecko80 Koľko ste to prosím nosili? A kolo vás to vyšlo. Vďaka

ecko80
11. dec 2021

@nicicka Nosila som to rok a 3 mesiace, stalo to 3800 €.

reisi
11. dec 2021

@nicicka ja som este len v procese nosenia, mam za sebou 6 mesiacov a este ma caka rok.

nicicka
12. dec 2021

@ecko80
@reisi To máte aj na horné aj spodné? Či sa to dá aj osobitne? A u ktorého dr ste? Všaka

ecko80
12. dec 2021

@nicicka Ano, ja som mala aj hore, aj dole. Problem som mala hlavne s hornymi, ale tym, ze sa robil dost posun hornych, aj trhanie stvoriek, museli sa posuvat aj dolne, aby potom "sedeli" a mali protipol s hornymi. To je u kazdeho individualne, posudi to ortodontista. Chodim v Trnave.

nicicka
12. dec 2021

@ecko80 ďakujem pekne 😉

misato
autor
12. dec 2021

@reisi jej super budem sa dotazovat pri najblizsej kontrole…. mozem sa este popytat? ako dlho si mala bolesta a suslanie 😭vedela som ze to nebude bez bolesti ale … a kedy si po prvykrat zbadala zmenu? dakujem velmi pekne moc si pomohla 😉odpovedami

hopsas
14. dec 2021

@misato ak mozem poradit ja nosim uz rok a pol a este pol roka budem, tiez som mala problem najprv to davat zo zubov dolu a nakoniec som nasla sposob - nechtom palca na pravej ruke pravu dlahu zozadu uplne nadvihnut a potom to ide, to iste na opacnej strane len pravym palcom...suslala som asi mesiac a potom vzdy pri novej dlahe asi tri dni, niektora dlaha lepsie dosadne a neboli, niektora dlaha boli a zle sedi, jednu som si raz dala uplne kratko a skoro vobec som ju nenosila, tak ma bolela a dalsia dlaha co nasledovala po nej bola uplne super bez bolesti...mam dlahy aj na hornych aj na dolnych zuboch

misato
autor
14. dec 2021

@hopsas dakujem mne to vyslo 40 dlah tak myslim ze na rok aj cosi …. ano bolest uz lepsie strasne ma boli sanka po gumicke z hornej 5 na dolnu sedmicku- poobede uz ani usta nrviem otvarat …no plus to suslanie a to ze ho dolujem zo zubov niekedy sa pri tom celkom zapotim …presvedciam sa ze to chce cas a ze to bolo dobre rozjodnutie ….

hopsas
15. dec 2021

@misato ja som mala 46 dlah teraz som na 31, gumicky vzdy na noc, zvyknes si a to suslanie zmizne po case

maribell
28. nov 2022

@nicicka ahoj, dala si si nakoniec strojček? Pýtala si sa na to, či sa musí dať hore aj dole. Mňa by to tiež zaujímalo, nezistila si to náhodou? Cena by potom mala byť nižšia, či? 👀

zdenin
27. jún 2023

Ani dcere to nejde ma strojček 3 den niekedy jej to ide lepšie niekedy sa trápi a ta spodna ide tažko. Stihla si vytrhnut 2 attachmenty picne ma...o mesiac dostane aj gumičky čo čitam to bude dalšie trapenie dlah ma zatial 55 tak to vychádza do decembra 2024

misato
autor
27. jún 2023

@zdenin uz je to lepsie zacala som si gelovat nechty gellakom🙃s tym mi to pacit ide mne s s nechtom za nic a som 13 z 55 a prva sada 45 bola horsia viac som ju vnimala teraz mam zuby voac menej rovne ode skor o skus ale druhu sadu nevnimam az tak zvykla som si skor som prekvapena ze ma mobile mi cinkne vymena dalsej dlahy… je to na dlho ale urcite odporucam

zdenin
27. jún 2023

@misato no 10 ročnej ešte gellak nedam 😄 inak hovori že ju aj nechty bolia s toho chuderku ale iba začiname tak hadam si zvykne

misato
autor
29. jún 2023

@zdenin jasne chapem … ked nejde podpacim cajovou lyzikou opacnym komcom 🙈ked nemam gellak

simca06022011
29. jún 2023

@zdenin môžem sa opýtať koľko vás invisalgin vyšiel na dcéru? Na zaklade coho ste sa rozhodli? Lebo čaká nás to o mesiac a msme sa rozhodnúť ktorý strojček:D

zdenin
29. jún 2023

@simca06022011 bo vyšiel 3400 vo family dental care nam odporučili tento lebo klasicky by vrat potrebovala este skutky do kosti a aj trhat neviem ci to bol tah marketingovy ale ze normalny by nas vysiel mozno aj viac

simca06022011
29. jún 2023

@zdenin aha tak to teda nam nic take, rovnako nam povedala, ze upevnenie potrebuje aj ten aj ten... jediny rozdiel ktory zatial vidim je vyhoda v cisteni, lebo vyberieme... naje sa, umyje zuby, zalozi... som zvedava co nam povedia :D my sme zuby uz trhali kvoli strojceku, mliecne zvysne 4ks 🙂

pietrula
25. aug 2023

@ecko80 to je celková suma, alebo za kontroly si ešte niečo platila?