Invisalign - problém so zahrýznutím

klarakk
15. aug 2024

dobry den, mam otazku ohladom invisalign.. mam ho teraz asi 3 dni a dali mi na zuby aj take zelezne haciky na ktore si potom natahujem gumicku..no a ja ked si dal dole strojcek a idem jest tak sa mi neda potiadne zahraznut kvoli tomu haciku ze mi zavadzia na stolicke. Je to normalne a mam si na to zvyknut alebo to tak nema byt?

tamvtme
15. aug 2024

to si neviem nejak predstavit, ved gombik je na boku a stolicky sa dotykaju plochami....ale ano, zvykaj si, pocas liecby je chrup tzv dezorientovany, cize na seba nedosada spravne a v istych sazach sa zhryzava horsie ale potom sa to zas lepsi.....

lenkahvh
15. aug 2024

ak mas hlboky zhryz, tak ti tam tie atačmenty zavadzaju logicky - to ti tvoj doktor nieco take nepovedal? to ma prekvapuje - neviem tvoj vek, ale ak si este teen, tak nech to riesia rodicia
no mojmu synovi zakazali jest bez strojceka, lebo by si tie atačmenty odhryzol - takze asi budes musiet jest so strojcekom - syn si to pochvaluje, vravi, ze je to jednoduchsie ako bez strojceka

martinka13
15. aug 2024

@lenkahvh to vážne jesť so strojčekom? Tak toto som ešte nepočula. Mam aj ja, aj syn a výslovne nám zakazali jesť a piť čokoľvek so strojčekom. Jedine čistú vodu. Aj syn mal pri prvých 30 dlahách kovové piny na gumičku. Treba si len zvyknúť. Za žiadnych okolností nejesť so strojčekom

martinka13
15. aug 2024

@klarakk zvykneš si

lenkahvh
15. aug 2024

@martinka13 áno presne tak, ješ so strojčekom, normálna vec.
Obe deti jedli, jeden musel, druhému to tiež vyhovovalo.

klarakk
autor
15. aug 2024

@martinka13 aj mne povedali ze jest iba bez alebo si neskor ocistit hned zuby.. a tiez iba cista voda

vela02
15. aug 2024

Sú pacienti, ktorým aby preskočil zhryz, MUSIA jesť aj so strojčekom 🙂 nie je to nič nezvyčajne. Mňa osobne to bolelo