Invisalign - nesediace dlahy. Môžem požiadať o preskenovanie?

shirubia
24. okt 2023

Ahojte. Momentálne mám liečbu Invisalignom nastavenú na 58 dláh, aktuálne som na čísle 33. Približne od dlahy 24 mi prestali sedieť na predných zuboch, vzniká medzi dlahou a zubami približne 1mm priestor z dôvodu, že sa mi medzi prednými zubami urobila medzera, ktorá nebola v pláne. Samozrejme som to hneď konzultovala, predĺžili mi týždňový protokol na 10 dňový. Keď to po mesiaci skontrolovali, stav sa nezlepšil. Bola som nesediace dlahy konzultovať ďalšie dva razy, vždy mi povedali, že mám na tých miestach sústrediť chewies. Medzera medzi zubami sa mi však medzičasom zväčšila, takže teraz tie dlahy sedia ešte horšie. Zajtra im idem už po štvrtýkrát povedať, že to vôbec nesedí.

Chcem sa spýtať, myslíte si, že si môžem vyžiadať nové preskenovanie a nové dlahy? Keď mi jednoducho tie dlahy nesedia už viac, ako 12 týždňov? Ide aj o to, že ma od začiatku liečby nevidela lekárka, pod ktorú vraj patrím, stále sa so mnou baví nikto iný, nikde nie je zdokumentované, čo mi kto z nich povie lebo zakaždým sa na mňa ten nový človek pozerá ako na idiota, že veď slečna, vám nesedia dlahy! Už mám z nich strašné nervy a som veľmi frustrovaná z celého ich prístupu.

Ďakujem za rady!

barcinka13
24. okt 2023

@shirubia kde chodíš k zubárovi? Podľa mňa by to sami mali navrhnúť nové naskenovanie ak fakt tie dlahy nesedia

shirubia
autor
24. okt 2023

Nechcem tú kliniku menovať, ale je to v Bratislave. Najviac sa bojím, že keď tam zajtra prídem, zase si ma vezme úplne neznámy človek, budem mu musieť vysvetliť situáciu od začiatku a ktovie čo zase rozhodne on... Lekárka ma vidieť nemôže, pretože ja môžem chodiť iba ráno a v dni, kedy zrovna ona nepracuje. Celkovo sa mi ten prístup nepáči.

barcinka13
24. okt 2023

@shirubia ja som sa pýtala preto, že tiež chodím do Ba do istej kliniky a tiež nie vždy som u lekárky, ale u nejakých mladých báb..tak či nechodíme na tu istu 😀 každopádne by som sa na to skusila popýtať že keď to nesedí, ze ako to mienia riešiť..hlavne ak to trvá už toľko týždňov..držím palce

luna11
24. okt 2023

@shirubia mozem poprosit meno kliniky? Nech sa jej vyhnem. Vdaka
@barcinka13

nairobi
24. okt 2023

@shirubia poprosím napíšte meno kliniky, tiez sa mi vyraba invisalign nech som obozretna,,, kľudne prosím aj do správy ak verejne nechcete