Ahojte, neviem najst diskusiu ohladom problemu, tak sa rovno opytam. Uz mesiac nosim Invisalign strojcek, lenze mam komplikovany tah gumickami. Na jednu kovovu uchytku na spodnom zadnom zube (neviem ako sa to presne vola) si musim dat 2 gumicky.. jedna smeruje priamo hore a druha smerom hore k prednym zubom. Prirovnala by som ten tah k pismenu V ale to je v podstate jedno. Problem je ten, ze neviem ako si tie gumicky mam upevnit o jednu uchytku. Kazdy den bojujem 10min pred zrkadlom a som na nervy. Mali ste niekto podobny problem? Som len ľavá? alebo ja uz neviem naozaj .,
Dakujem za kazdu odpoved 🙂
hmmm. doteraz som bola v tom, ze Invisalign su len dlahy, "protezy"...a tam su aj nejake gumicky?
sorry ze neporadim, Len ma to zaujalo
@any371 nedostala si k tym gumickak taku srandu ktorou si ich zavedies? Taky maly plastovy hacik? Ja som ho mala a lepsie sa mi s nim zavadzali.. aj ked neskor som si ich uz aj prstami vedela nasadit, chcelo to len zvyk
nie je to žiadna veda - chce to len nájsť ten správny grif, pokojne si to natrénuj pred zrkadlom, buď prstami natiahneš gumičku /tak to robí moja dcéra / alebo malým háčikom, mala si ho dostať ku gumičkám
A nevies tu jednu gumicku natiahnut do tvaru trojuholnika? Ci vyslovene musis mat dve do pismena V?
@akrobrab ano presne ., dve gumicky musim o ten kovovy gombik si dat,. mam k tomu aj ten plastovy hacik ., uz som to skusala vselijak a stale mi ta druha ktoru idem dat vystreli., zhora aj z dola no vselijak som to uz skusala., vzdy nad tym travim minuty., problem je ten ze je to zub mudrosti uplne vzadu, na ktorom mam ten kovovy gombik, ., chce to asi len prax a najst spravnu techniku 😶
@taskataska vo vacsine pripadov sa musia pouzivat aj gumicky ano ., tiez som bola v tom ze si dam len dlahy a vybavene
@terkaaa248 ten kovovy gombik mam uplne vzadu na zube mudrosti ., trosku je to problematicke no., prichytit 2 gumicky o tu srandu mi naozaj trva minuty aj s tym hacikom., akoby boli dost hrube alebo ja neviem 😶😑
@luci310 ano potrebujem zazracny postup ako prichytit 2 gumicky o jeden poondeny kovovy gombik na zube mudrosti, ktory je v tramtarii vzadu. Zubarka mi odovzdala Invisalign a o gumickach mi pisala az email pretoze dodatocne zistovala ake tahy musim mat lebo gumicky mam celkovo nosit 3. Kedze som v zahranici, je mi tazko tam naklusat a povedat jej nech mi to ukaze. Pisala som email ci mi s tym poradi, ale neodpisala. Inak by som sa tu nepytala ludi, co s tym MAJU SKUSENOST.
DAKUJEM ZA RADU kazdopadne
@luci310 nie som nejaka zasrana hlupana ze mi tu budes pisat keby som bola mudra tak to viem., nemusi byt clovek hlupy ak si pyta radu ci je nejaky sposob ako si to tam dam., ak je to len o cviku tak okej, ved staci napisat a nie blbe urazky a drzost. Otrasne nieco. Na 30 rokov som sa rozhodla ist do strojceka a rozhodla som sa pre tento. Nevyspala som sa ani nepamatam., lebo ma to tlaci, reze do dasien, mam to uz mesiac a neviem si zvyknut, zatial to skor vidim na utrpenie ale kedze som za to vyhodila peniaze tak to musim pretrpiet, inak by to vsetko letelo davno von oknom.
Uz som asi naozaj zufala ked si pytam radu na stranke modrykonik... totizto som necakala ze sa tu naozaj najdu ludia premudrety ako ty. Skor som myslela ze si tu ludia navzajom pomahaju bez debilnych reci. Nabuduce si radsej budem pytat asi radu na zahranicnych strankach nez citat take sproste komentare ako pises ty.
@luci310 joj prosimta, chod sa odburit na manzelovi ktory ta nasral a nie na koniku 🙂
+ Az tak ta nezaujima ze jej potrebujes venovat xy komentarov
@matqa411211 :D nie, nikto ma nenasral, akurát ma trocha hrdlo boli, tak to bude možno tým 🙂 ale teda, už som si stokrát hovorila, že to tu nemôžem čítať tieto otázky
@luci310 je to naozaj komplikovany tah., jeden mam vzadu na zube mudrosti po vrchny a druhy tah od toho isteho spodneho smerom do predu., je tazko sa tam dostat a este ked mas zahaknut 2 gumicky, no ako neni to sranda :D chcela som tu len vediet ci to mal niekto tiez takto a ci je na to nejaka finta, to je cele. No musim len cvicit ako som sa docitala. Nemusela si mi hned zneprijemnit den. Dufam ze to hrdlo prejde co najskor nech nie si jedovata na ostatnych, ktory si pytaju rady 🙂
@unique ak nemá tie kovové gombíky na zuboch, tak skúste podľa tohto videa
@any371 a čo ti teraz mame poradit zázračný postup ako si upevniť gumičky? Alebo nechápem; keby taký bol tak ti to povie rovno zubar alebo sestrička, kto je šikovný ten si to dá za sekundu, kto nie tomu to trvá 10 minút alebo si postupne zvykne