Invalidný dôchodok - depresia

19. mar 2023

Chcem sa poradit od augusta 2020 sa liecim na depresiu tazku so psychotickymi prejavmi a suicidialnymi tendenciami. Nejak tak sa to tam pise. Hospitalizovana som bola jedenkrat ale inak som cely cas na materskej. Mala by som narok na nieco ?

panelacikova
19. mar 2023

choď do SP a poraď sa tam, či máš nárok. alebo so svojím ošetrujúcim lekárom. len tak trošku mimo tému - žasnem, že pri tých problémoch, ktoré máš, si si trúfla na dieťa.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zdena1990
19. mar 2023

@panelacikova žasnem že si niečo takéto mohla aj napísať..myslím o tom dieťati... Veď koľko žien má aj popôrodnu depresiu liečia sa a fungujú normálne ... Nechápem

panelacikova
19. mar 2023

@zdena1990 matematika ma nepustí. chorá je od 2020 a momentálne je na MD. neexistuje, že ide o popôrodnú depresiu.
@zuzana9415 schizofrénia, keď už. a nič v zlom, ale mne by nedalo priviesť na svet dieťa, keď viem, že mám ťažký problém. to je celé. áno, liečbu vyžaduje. očividne je na tom ale od 2020 dosť zle - podľa úvodného popisu, ale niekde okolo roku 2021 ostala tehotná a dieťa priviedla na svet. to je to, čo mne rozum neberie. mala som v živote nie jedno veľmi ťažké obdobie, ani vo sne by mi nenapadlo ostať tehotná. určite by som sa nejak chránila. myslíš si, že to dieťa to má potom jednoduché? ja jej určite prajem skoré uzdravenie. už len kvôli tomu dieťaťu.

dilino
19. mar 2023

Pri psychickej chorobe je nárok na nejaký polovičný ID podľa toho ako napíše psychiater na hospitálizaci ake lieky berieš a tak.Moja kamarátka je tiež ID čiastočna boal tiež na psychiiatri má normálne muža a dve deti.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
19. mar 2023

@zuzana9415 mám rôzne diagnózy. prejavili sa po 4.roku mojej dcéry. keby som ju dovtedy nemala, tak po prepuknutí diagnóz by som ju určite nemala, neplánovala. úplne vážne. boli dni, týždne, mesiace, ba i roky, kedy som to mala dosť ťažké, pritom nešlo chvalabohu o smrteľné nemoci. takže ja osobne keby som bola akokoľvek chorá, či už psychicky alebo fyzicky a nemala by som do toho obdobia dieťa, tak v období vrcholu choroby by som ho určite neplánovala a chránila by som sa. už len to vedomie: budem ho môcť vychovať? budem schopná? budem mať dosť síl? nevylučujem, žeby som dieťa chcela po vyliečení alebo aspoň po zaliečení. ale nie vo fáze ťažkej depresie, ktorá prepukla len nedávno....
ja uvažujem takto. mne je úplne jasné, že tí, ktorí majú práve tieto psychické problémy, uvažujú úplne inak a svoje konanie budú brániť zubami-nechtami. ale o tom nie je táto téma. autorke som odpovedala v prvom príspevku a týmto končím diskusiu na názor: mať či nemať deti v psychicky ťažkom období. dobrú noc.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
20. mar 2023

@zuzana9415 dobré ráno. škoda len, že na to práve to okolie potom dopláca... ale vďaka za pochopenie.

motylicek07
20. mar 2023

Podľa mňa máš nárok na ID, len treba podať papiere.

Ja mám schizofréniu a deti nechcem v žiadnom prípade. Neviem či by som dala tehotenstvo a nie to ešte celkovú výchovu.

autor
20. mar 2023

Ja by som len napisala prvy syn sa narodil 2018 to som bola v pohode a druhy syn sa narodil v juny 2020 a odvtedy mam tu depresiu. Cize to nie ze som trpela depresiami a do toho si urobila deti ale to prislo po narodeni druheho

motylicek07
20. mar 2023

to je mi ľúto, ale určite podaj žiadosť o ID, polovičny by ti možno dali. držim palce!

drzaopica
20. mar 2023

@panelacikova ty mas dost daleko od vyrovnanej zeny a matky, tak by bolo mudrejsie sa niekedy zdrzat komentara.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eva_888
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. mar 2023

@eva_888 beriem 6 druhov liekov

panelacikova
20. mar 2023

@drzaopica a ty si kto, aby si mňa hodnotila? daj sa do chladu prosím ťa...
@zuzana9415 zdravie mám podlomené už niekoľko rokov. po narodení dcéry. keby som nemala dcéru, po nalomenom zdraví by som ju neplánovala. sú dni, kedy mám problém riešiť bežné materské záležitosti :( takže nie, do podlomeného zdravia určite nebudem plánovať rozširovanie rodiny. neurobím to ako sebe, tak ani tomu dieťaťu... ale znovu mimo témy, že? 🙂

eva_888
Odpoveď bola odstránená
Zobraz