Ahojte , lekárka v Rakúsku mi predpísala infúzie železa na základe nízkeho feritinu tj 11, ževraj minimálna hodnota má byť 60.
Podala mi prvú infúziu bolo to ok cítila som sa omnoho lepšie , o dva dni ďalšiu infúziu tiež to bolo ok . Navrhla teda , že si mám ďalšiu infúziu dať po týždni od poslednej . Tak som si to podanie vybavila už tu na SK , lenže nastala reakcia búšenie srdca , pocit na vracanie, bolesť hlavy , vnútorný tras . Volala som jej teda aky mám stav a ona , že to prejde , že to už asi bola veľká dávka . Som zúfalá neviem čo robiť stále sa necítim dobre .
@comi
neviem vlastne, ci vyuzivas slovenske ci rakuske zdravotnictvo .....ale na tvojom mieste by som trvala na nejakom kontrolnom odbere krvi, aby si zistila ako na tom aktualne si ...a nastavili ti dalsiu liecbu.....pripadne aj na Slovensku vies poriesit ako samoplatca
a ak ti tie infuzie nerobia dobre ...skus poskusat tabletky, sirupy (tam tiez vie, ze nie kazdemu sadne ten ktory liek). Mne napr. maltofer nerobil dobre, ale tardyferon bol u mna fajn
moja spoluziacka zo strednej zase ma velmi dobru skusenost s trstinovou melasou (kazdy den za lyzicku preventivne, ked tie hodnoty nie su az take zle)
https://www.google.com/search?q=trstinova+melas...
Ja som mala nizku davku po porode ale dostala som len dve davky... aj ked potom zalezi od davky....
a ake mate hodnoty zeleza teraz?
ja mam iba skusenost tu zo Slovenska, ze po porode viacerym mamickam davali transfuziu krvi (jednu davku) na doplnenie zeleza, ktora s tym suhlasila
kto nesuhlasil, dostal tabletky
a potom po par dnoch zobrali krv, ak boli hodnoty OK, tak uz dalej iba tabletkami pokracovalo