Nedávno mi zisteli intoleranciu na laktózu, beriem tie tabletky pred každou mliečnu potravinou, doteraz bolo dobre ale už mi tak nezaberajú, jem dosť mliečneho, naduva ma, boli brucho, asi musím vysadiť úplne mliečne výrobky len neviem co budem potom jesť..
@alofinka vsetky a minimalne kamoska pisala, ze kupuje v tescu. Ak jes vela mliecneho, tak sa necuduj, ze ti zle. Okrem toho zalezi aku mas silnu intoleranciu, ake silne tabletky beries. Muz napr ma mega silnu, on si bezne dava 1x 18000 a ked je zmrzlinu alebo nieco, kde je viac mlieka/mascarpone,/tvarohu, tak si dava rovno aj 2... Ale napr niektore bezlaktozove veci mu nerobia dobre tiez... Ideal by bolo vysadit na mesiac mliecne veci uplne a postupne ich zaradovat s tym, ze si budes sledovat stav... A vies sa pohrat aj s tabletkami kolko kedy ake silne...
Je milión bezlaktózových produktov a tabletky nie sú len jeden druh. Skús tieto, asi najsilnejšie na trhu:
@patusss 18000 su najsilnejsie
Mne alergologička povedala že nie je dobré tie tabletky jesť každý deň a jesť laktózu.. ale že sú skôr určené príležitostne napríklad na svadbu/oslavu keď si človek chce dopriať.. tak neviem čo je na tom pravdy..
Ale k téme Tesco mám pocit má najlepšie ceny a výber na bezlaktozové syry, mlieko a tak.. 🙂 jogurty sú mi sympatickejšie v Kauflande
@alofinka určite robíš chybu..aj manžel má LI a kupujem jogurty,tvaroh,smotanu a mlieko bez laktózy,prípadne náhrady mlieka,ako sójové,mandľové,ovsené..určite obmedzil množstvo mliečnych veci,lebo tým,že ješ všetko a myslíš si,že keď si dáš tabletku a všetko bude ok,si akurát tak skodis
V Tesco,Lidl aj v Kauflande majú široký výber,prípadne v Rakúsku..
Teraz by si mala vysadiť aspoň na týždeň mliečne a potom skúšať po 1 a zisťovať,čo ti robí dobre a len..každý toleruje niečo iné,manželovi napr tvaroh nevadi
prosím ta a to kolko tabletiek denne zjes?? To ti lekar nepovedal ako mas postupovať a co obmedzit? Ani si si nic nehladala na nete? Proste ides tabletky ako lentilky a veselo si papas mliecne vyrobky? V dnesnej kultovej dobe veganstva existuje doslova vsetko bez mlieka. Keby si napisala “neviem za co budem jest” by som pochopila, lebo vsetko stoji ovela viac, ale zrovna “co budem jest” by som sa az tak nebala (ok, asi si treba chvilu zvykat aj na chute) 🙄 a vlastne tebe staci asi aj bezlaktozove, tak tam je to este jednoduchsie
Načo ješ čo nemáš?? Prejdi sa po obchode, každý jeden reťazec, aspoň väčší má regály plné veci bez laktozy. Neviem načo sa tým nadúvaš 🤦♀️
@au1994 inak bacha na to pri detoch, lebo ak sa nebudu stretavat s laktozou a nemaju problem, tak intoleranciu mozu potom ziskat...
@guiseppinka priateľ má, deti ešte nemáme. 🙂
a prečo ješ toľko mliečneho? Vysaď všetko mliečne alebo si kupuj bezlaktozové verzie.
@alofinka v podstate vsetky mliecne vyrobky sa predavaju aj bezlaktozove alebo rastlinne, to je ozaj najmensi problem toto. Aka je vlasne otazka konkretne ?