Ahojte žienky zaujímalo by ma či ste sa niektorá stretli s týmto ochorením plúc mojej mame to dnes diagnostikovali, nasadili jej prednizon, bojí sa že z neho moc priberie. Prosím vas mate niektorá s týmto nejaké skusenosti? Dakujem
@latvia no nevie naisto z čoho to ma ale predpokladá že z práce v ktorej robila bola tam len 3 mes , boli tam kadejaké výpary a pracho odvtedy hlieny také skoro hnedé , bala sa ist na broncho tak ju liečili atb, zdalo sa že jej to prechádza ale , mala len hlieny, nekašlala vobec len jej išli, a potom sa jej začalo tahšie dýchat, slabá a bolesti , na ct jej niečo vyšlo že tam ma nejaký nalez ale že musí ist na broncho aby vedeli čim lieečit dnes jej povedali že ma poškodene tkanivo a dg že je intersticialna pneumonia a dali jej ten prednizon len horšie na tom je že ma aj lieky s psyhiatrie a bojí sa že jej to riadne rozhádže psychiku, len keby jej to pomohlo
@obcansr velmi vseobecny pojem, resp. je to diagnoza ktora ma vela foriem a pricin. aku konkretne ma?zistili vyvolavajuci faktor? pozapalovy?malignita? organicky anorganicky prach, lieky? alebo nieco ine? daj viac info, lekarske spravy pripadne laboratorne vysledky, vysledky vysetreni