Interkostálna neuralgia a bolesti pod rebrami

18domka
20. aug 2021

Píšem sem stále ohľadom interkostalnej neuralgie že mám bolesti pod rebrami pod ľavým prsnikom a vlastne všetky ľavé rebrá ... Prosím vás všetky lieky od bolesti čo skúšam mi nepomáhajú masti ani nič kedysi mi na rok som mala pokoj keď ma napravili a dali masáže . Pred páru dňami som dochodila procedúry a je mi rovnako a horšie nič mi nepomáha. Neviete mi prosím nejako pomôcť 😭😭 každý rok ležím v nemocnici ale nechcem tam zase ísť alebo vlastne kvôli korone sa bojím že by ma poslali domov a mne nepomôže nič 😓😓 čo si mám dať prosím už neviem čo mám robiť . Z liekov mám vredy na žalúdku no vyber si či znášať také bolesti ktoré ani neznesiem alebo si dať tabletku s rizikom kvôli vredom ja už naozaj neviem čo mám robiť flector doreta ataralgin novalgin Paralen panadol extra aulin a nič nepomôže ja už neviem ,😭

bolarazjedna
20. aug 2021

Na interkostalnu neuralgiu bežné lieky od bolesti zvyčajne nezaberajú, smer neurológ, zvyknú sa predpisovať lieky z radov antiepileptik s dobrým efektom

18domka
autor
20. aug 2021

@bolarazjedna brala som lieky bola som u nej s tým že som odišla s plačom citujem lebo mi povedala nech s tým idem do tramtarie kľudne ona mi nemá ako pomôcť 😭

miskamicha
20. aug 2021

@18domka tak zmenit neurologa...a takymto prostupom dakujem pekne.. brala si napr.gabapentin?

18domka
autor
20. aug 2021

@miskamicha brala som timonil 😌

sendy1993
20. aug 2021

Mne pomohla aj ked len na cas kombinacia timonil na noc milgama n 3 denne a reparil dragees ale z toho mi bolo dost tazko..ale sa mi to po pol roku vratilo ale uz to nieje az take hrozne..inak neviem co to mas za neurologicku ..mne dala obstrek mala som cvaknuty nerv pomohlo dala lieky a aj na magneticku poslala..

miskamicha
20. aug 2021

@18domka zmenit neurologa..nie je jedina na svete..a ked nevie pomoct ma poslat pacienta na vyssie pracovisko - Nemocnica! A nie len tak odpinkat cloveka

miskamicha
21. aug 2021

@18domka este skusit navstevu algeziologa.

ondrolenka
12. nov 2023

Dobrý večer,vidím, že to už je starší príspevok no píše aj ja.

Ja mám tieto bolesti už možno 10rokov. Začalo to nenápadne silné atakové bolesti pod rebro. Prvý krát som sa zlakol a vyvolal som si úzskosť. No potom som
to predýchal a bolo dobre. Opakovanie sa zvysovalo až na neskutočne silné bolesti kedy som musel byt mesiac doma každý deň infúzie a injekcie. Na pár týždnou pokoj a znova. Je to únavné a depresívne. Nemozem sa venovať rodine nemozem pracovať. Lieky nezaberajú. Už som zúfalý raz jedna strana rebrq raz druha a na striedačku poradte

meginka32
8. okt 2024

@ondrolenka prešli vam tie bolesti? Mam nieco podobne

meginka32
8. okt 2024

@18domka pomohlo vam na to nieco? Ako sa citite po čase?

dankabumbi
31. okt 2024

Ahojte, síce je to starší príspevok, ale pridám sa…mám už oficiálne po vyše dvoch rokoch od neurologicky diagnózu interkostalna neuralgia. To je ako hlavná diagnóza- chronické nepretržite bolesti, ja konkrétne pod pravým rebrovým oblúkom. Nikto mi to na začiatku bohuzial neveril, odbijali nás všetci lekári, pochodili sme ozaj cele Slovensko(všetci primári neurológie, algezilologovia, chirurgovia, fyzioterapeuti- MR, CT, lumbalka, atd.). Som doma už treti rok, nedokážem totiž už sedieť alebo stať 8hodin, odporučili ma na ID, ktorý momentálne riešim. Hľadám už dlhšie komunitu ľudí, ktorý majú podobne problémy, lebo je nás ozaj malo na SK,možno by sme si vedeli v niečom pomôcť 🙂 každý mesiac nemocnica, infúzie, atd. Momentálne mám nasadený Gabapentin 400 -3x denne, 3x denne Milgamma, sirdalud a tramal pri ťažších stavoch. Možno to niekomu pomôže 🙂 kľudne ak niekto chcete, píšte správu, môžme si pokecať 🙂

spencro
Včera o 13:07

@dankabumbi ahoj mám rovnaký problém.Ozvi sa mi prosím kde ti to zistili potrebujem pomôcť som už beznádejna....