Intenzívne bolesti hlavy pred menštruáciou

maybe888
27. okt 2023

Prosím, riešili ste podobný problém? Čo vám pomohlo? Ja mám každý mesiac ten istý problém :výrazné bolesti hlavy pred menštruáciou asi 1-2 dni. Bežné lieky od bolesti / ibalgin, nalgesin, panadol…/ mi vtedy zaberajú minimálne. Pomôže mi iba sumatriptan, ktorý sa užíva na migrény, ale je to silný liek, na ktorý by som si nerada zvykla. Poradťe, čo fungovalo u vás. Ďakujem

pribinak
27. okt 2023

@maybe888 no ale veď to máš migrénu, migrénu viazanú na menštruačný cyklus, tam nejaký nalgesin fakt nezaberie

ailiba
27. okt 2023

@maybe888 poznam to, tiez to mam po pôrodoch. Mne pomohli kvapky MIGRAL (od Valovic). Stoja 7 eur a zabrali. Ale musela som ich brat aspon 2 tyzdne - rano, vecer. A brat ich 3 mesiace, mozno aj viac. Inak je to velmi neprijemne. Ja som mala az migreny.

marta83
27. okt 2023

@maybe888 presne moja situácia, tiež užívam lieky na migrénu, ale za posledné 2 mesiace som skúsila ísť k fyzioterapeutovi a musím povedať, že bolesti síce boli ale nie tak silné ako predtým.

adkoalauri
27. okt 2023

Toto som mala keď som užívala horm.antikoncepciu. Vysadila som ju a odvtedy nič.

adik64
27. okt 2023

Pridam sa, mam podobne stavy a nic mi nezabera

wiwi28
27. okt 2023

Mam to iste. 2 dni pred menštruáciou mi akoby stuhne cela sija, ramena az po lopatky a nastupujú silne bolesti hlavy. Trosku zaberajú algifen kvapky (ale to si davam vynimocne ked uz neviem ako ďalej) a pepermint éterický olej. Aktualne vysadzujem HA tak som zvedava ci to pomôže. Tento problém mi zacal ale az po pôrode.

pribinak
27. okt 2023

@wiwi28 zaujímavé, doktor práveže kamoske odporúča nasadiť nizkohormonalnu antiku

breznica
27. okt 2023

@pribinak mne pomohlo zmeniť tabletky. Keď som vysadila antikoncepciu, migrény sa vrátili, keď sa to už nedá vydržať, dám si flector práškový

vanilkovazmrzka
27. okt 2023

Tiez ma 1-2 dni pred menstruaciou bolieva hlava. Ale nedavam si na to nic 🤷‍♀️

pribinak
27. okt 2023

@breznica kamoska už nevedela že čo, žiadne lieky nepomáhali, potom dostala nizkohirmonalnu atnikoncep.
Pomohlo a veľmi, ale ona mávala migrény zasadne pred menštruáciou a ešte tak prvý deň

lukbe
27. okt 2023

Áno,je to migréna,ak vieš,že ju máš spojenú s menzesom,skus si nasadiť 2 dni pred ním niečo ľahšie od bolesti,mne zaberal panadol ultra rapid sumivy, ale aj keď nič nebolí,normálne preventivne. Poradila mi to moja neurologička a zaberalo to.

marca12
27. okt 2023

Tiez takto trpim. Mne pomoze,ak si stihnem dat tabletku este predtym ako vypukne bolest. 2 dni pred menstruaciou uz citim,ze ma ide boliet hlava a dam si ibalgin. Zmierni to bolesti. Predtym som si davala panadol sumivy,ale ten mi nerobil dobre na zaludok,tak ho uz neberiem.

wiwi28
27. okt 2023

@pribinak Ja ju primarne idem vysadiť z inych dôvodov a chystam sa na zavedenie vnutromaternicoveho telieska. E ako vedlajsi produkt som zvedava co to spraví s mojim PMS ktore je posledny rok neúnosné.

lechtivka
27. okt 2023

Ja mavam po menstruacii 3 dnovu migrenu... nepomoze nic ani sumatriptan od neurologa.. Ten mi jedine pomoze medzi cyklom ked ma zacinea pichat v oku dam si prejde 🙏

breznica
27. okt 2023

@pribinak ja mám tiež tak deň pred alebo prvý deň menštruácie. Prvá antikoncepcia mi to robila po nejakých 4 rokoch užívania, dr.mi ju zmenil kvôli migrenam a bol pokoj.vysadila som ju z iných dôvodov a migrény sú zas,i keď som spozorovala, že keď pravidelne športujem, je o oveľa miernejšie