Inkontinencia u žien

4. jan 2023

Ahojte. Som rok po porode absolutne doteraz som s tam nemala problem ani tesne po porode ani pred ani po sestonedeli az teraz rok po porode mam unik mocu pri kychnuti, ked sa viac smejem atd. Je to z porodu alebo je na to ina pricina? Viete mi prosim poradit volnopredajny liek?

viestta
4. jan 2023

Navštíviť gynekológa, pýtať si lístok k urológovi a riešiť to čím skôr. Na ochabnuté svaly panvového dňa tabletky nezaberajú. Niečo sa dá zachrániť cvičením, niekedy je nutná operácia. Čím skôr sa to skutočne lieci, tým väčšia šanca na zlepsenie

saxana000
4. jan 2023

Ano tiez sa to u mna objavilo po porode tiez pri cviceni ked vela skacem nie stale ale pri plnom mechure alebo nejakom lahsom prechladnuti.skus previdelne cviky na spevnenie panvoveho dna ale zazraky necakaj.

nepic
4. jan 2023

Veľa žien po pôrode má tento problém,len veľa z nich to ani nerieši nakoľko sa za to asi hanbia. Pýtať si lístok na urológiu a skúsiť tam šťastie,ale veľké zázraky od toho nečakaj. Skôr možno tie cviky by mohli pomôcť a viac-menej sa s tým zmieriť a zvyknúť si na to.

zuzka1008
4. jan 2023

Mne po druhom porode sa to dost zhorsilo. Pravidelne som zacala cvicit a mozem povedat ze zlepsenie prislo po 6-9 mes cvicenia. Cvicit mozes hocikde v mhd na zastavke v obchode v rade. Kdekolvek ma to napadne a mam cas..
Drzim palce 👍

beata_k
4. jan 2023

Mne sa to tiez objavilo po x mesiacoch. Urolog to oznacil ako stresovu inkontinenciu, dal lieky a potom to uz bolo ok.

luccija
4. jan 2023

Nájsť si fyzioterapeutku a cvicit

teleskop
5. jan 2023

ja to tiez mam stresova inkontinencia, ked zoskocim z bicykla rychlo, akoze mi hrozi inak pad, tak mi cvrkne....zijem s tym

nsplv
11. júl 2024

Chcela by som poprosiť dámy, žijúce na Slovensku vo veku 18 rokov a viac, trpiace inkontinenciou moču o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci s témou Vplyv močovej inkontinencie na kvalitu života žien.

Veľmi pekne ďakujem za vašu ochotu i čas

https://forms.gle/tcwgDnN4tmfDcLHc8