Inkontinencia

sirema
10. mar 2017

Ahojte, v poslednom case ma trapia uniky mocu, ja vlastne ani neviem, odkedy to pozorujem, viem, ze sa to zvykne objavit po porode, je to mozne, ze je to odvtedy, akurat ze v poslednom case sa to zhorsilo ☹ mam len 29 rokov, tak by som sa toho chcela zbavit, ak je to mozne. Mate s tym niektora skusenosti? Viem, ze toto asi nie je tema, ktoru by ste chceli preberat verejne, tak mi pripadne napiste spravu, len chcem vediet, ako si s tym poradit.

obsadenemeno
10. mar 2017

@sirema posilovat panvove svaly....3x pocas mocenia zadrzat moc na 10-15 sekund.....

svetlana35
10. mar 2017

@sirema mne na to pomohli brusne tance 🙂 Nie je to zart, naozaj, mala som s tym problem a odkedy som sa dala na kur brusnych tancov tak to panvove dno je zrejme posilnene a problem sa vyrazne zlepsil

zrn
10. mar 2017

Určite Kegelove cviky. To so zadržovaním moču v akcii sa práveže už neodporúča (britská NHS napr. tu: http://www.nhs.uk/chq/pages/1063.aspx), aj keď veľa zdrojov to ešte stále uvádza. Z komplexnejších cvičebných zostáv potom pilates alebo body core, kde sa posilňuje panvové dno.

zrn
10. mar 2017
99pavla99
Odpoveď bola odstránená
Zobraz