Ahojte potrebujem poradiť ohľadom injekcne podávané ho anestetika mesocain, 18.10.2021 som podstúpila operáciu chalzea na hornom viecku kde mi aplikovali injekcne anestetikum, po operácii by sa to už na tom danom mieste objaviť viac nemalo ibaže milí doktori svoju prácu asi na TEHOTNEJ pacientke odflakli keďže 1 novembra mi odpadla chrasta a ostala mi tam menšia gulicka, tak teda išla som s tým hneď po týždni s5 že čo to má byť ci to tak ma byt sa hojít alebo to je zle vyčistené? Samozrejme ze zle vyčistené 👍👍.Ale žiadne ospravedlnenie ani priznanie z ich strany že urobili chybu ale dobre, zaplatené za to dostali, a robota za 0bodou. Jedine ze ďalšiu operáciu hradiť nemusím keďže to mam na tom istom oku, Čiže mam znovu absolvovať operáciu, ktorú sa bohužiaľ bojím kvôli tomu lebo neviem ci sa v 3.trimestri môže, ja som to absolvovala na začiatku 8 mesiaca a teraz som už v strede akoby 8 mesiaca, tak teda neviem, gynekológa som sa pýtala ešte pred prvou operáciu ci môžem a on ze áno ale to nevedel ešte lebo ani ja som nevedela ze mi budu aplikovať mesocain, no zahtra mam poradňu tak sa opýtam ale zaujíma ma aj váš názor či ste sa stretli s operáciou kde vám museli aplikovať lokálne anestetikum mesocain (lidokain) poprípade ci niečo o tomto viete, ďakujem vám. Bojím sa hlavne o malú, či jej to nejako neuskodi lebo jedine co som sa dočítala bolo ze sa to vylučuje aj do placenty. :( ďakujem vám.
@nafka0483 co je rozdiel na tom? Véd keď som absolvovala prvú operáciu bola som na začiatku 8mesiaca a teraz som už v strede, jasne ze je to tretí trimester, ale pokročilejší týždeň a vraj v 3 trimestri sa už neodporúča robiť operácie, skôr na 2 trimester tak teda neviem no, či to je vhodné, preto sa pýtam ci niekto ma s tým skúsenosť ci to babu nejako neuškodilo.
Prvu operaciu si uz absolvovala - uz davno si bola v 3. trimestri a teraz riesis ci sa to vobec moze??
Ved snad toto bolo potrebne riesit uz pred prvym zakrokom. Lekar co ti zakrok robil nevedel ze si tehotna a v ktorom tyzdni si?? Na poradni u gynekologa si tiez nebola a nepytala sa?
Lokalne anestetika sa davaju do epiduralky pri porode, ja nevidim dovod preco by mal opich mesocainom skodit.
@nafka0483 🤦♀️🤦♀️ vieš čo kašli na to prosím ta, riešila som to, ale zaujíma ma ci viac takých zákrokov neuskodi, zaujíma ma maminky ktoré obsolvovaki zákrok ci neskor nemi detičky nejaký problém alebo maminky ci nemali nejaký problém,
@tahomi tak vraj lidokain co som čítala sa neodporúča v 3.trimestri no ja som po operácii prvej zistila ze mi to vlastne umrtvovali mesocain om a teraz pri druhej budú zrejme tiež to už si pre istotu zistím tak chcela by som vedieť či sa už s tým niektorá stretla a ci všetko prebehlo potom v pohode. Ci to ne zanechalo nejaký vplyv.
No vidíš po prvej OP si to ani nevedela, tak si nemohla stresovať🙂a gynekológ určite vedel, že sa bude dávať mesocain nestresuj a nečítaj nič sa nestane.Co myslíš ako tehotným trhajú zuby?
To ci viac zakrokov skodi a ake anestetikum mozno podat predsa povie lekar.
Podla akej logiky tieto veci neriesis s operaterom a gynekologom ale pytas sa na fore ci sa to moze?
Ved lekar pozna tvoj stav a vie urcit ci je vhodny dalsi zakrok, ci je bezpecny a ake lieky ti pri nom moze podat.
Zaciatok 8meho mesiaca a stred 8meho mesiaca je rozdiel 2 tyzdne a stale je to treti trimester.
Lekar ktory ti lokalnu anestezu podaval vedel ze si tehotna, nie? Tak by ta upozornil ze to mesocain nemoze dat.