Injekcie po operácii pruhu

jajuska13
26. mar 2018

Ahojte o týždeň ma čaká operácia pupocneho pruhu. Mam 33 r. Dve malé deti... Pruh mám už asi 4 roky. Konečne som sa odhodlala dat to spraviť. Chcem sa však opýtať tie ktoré ste po operácii takéhoto pruhu, či ste si museli potom doma pichať injekcie na riedenie krvi a ako dlho? Lebo v mojom okolí si niekto musel, niekto nie. Od čoho to závisí? Ja som myslela ze po každej operácii sa to musí robiť. Ale sestra si dala napr operovať nos a ona si nemusela.

mijka88
26. mar 2018

@jajuska13 ahoj, ja som čerstvo po tomto zákroku, v sobotu ma prepustili domov, operácia bola v stredu. Pichali mi deň operácie a potom ešte v deň prepustenia, doma si už nemusím nič. Neviem od čoho to závisí. Treba si dávať riadny bacha na všetko, ja som síce doma ale len tak že ma vidno, inak nič... Neviem aké veľké máš deti, ale rozhodne si treba zabezpečiť niekoho na výpomoc. Držím palce a hlavne bez komplikácii a rýchle zotavenie.

mijka88
26. mar 2018

@jajuska13 text hore sa už opraviť asi nedá, blbo som to napísala, pichali mi v deň operácie a potom každý deň ráno do dňa prepustenia, teda celkovo 4x

jajuska13
autor
26. mar 2018

Áno manžel bude doma 2tyzdne.urcute sa budem šetriť. Nebudem robiť nič ťažké. Ja idem však na 1 dnovu chirurgiu. Čiže utorok operuju a v stredu idem domov. Kamoška bola takto presne to co ja v januári. Nemusela si doma nič pichať. Svokra mu však povedala ze to treba preventívne. Ale jej povedali ze netreba

jajuska13
autor
27. mar 2018

Fff

vaneska
27. mar 2018

@jajuska13 tie injekcie su najcastejsie fraxiparine, hovorovo fraxik 😁 pichaju sa preventivne proti tromboze. Mne to pichali teraz po sekcii kazdy den vecer pokial som bola hospitalizovana, ked som sla domov uz som ich nepotrebovala. Kedze ides jednodnovo tak ti asi pichnu po zakroku a z tvojich predoperacnych vysledkov budu vediet aku mas zrazanlivost krvi a ci ich potrebujes aj doma. Nedavaju sa priorotne kazdemu