Injekcie od iného lekára

spite1102
1. aug 2024

Dobrý deň

Neurológ mi predpísal injekcie s tým že mu ich ma pichať obvodná lekárka. Lekárka na mňa vyskočila s tým že ona nie je žiadna sluška a nebude robiť poskoka iným lekárom. Je obvodná lekárka poviná pichať injekcie keď sú predpísané od iného lekára? Ako by ste reagovali?

colsami
1. aug 2024

@spite1102 za liecbu by mal zodpovedat ordinujuci lekar. V pripade ze bude alergicka reakcia na inj a pod., kto nesie zodpovednost? Preto to Tvoja obvodacka odmieta vziat na seba, mal by za to zodpovedat a aj si to zabezpecit neurolog.

januska12323
1. aug 2024

Je to len na dobrej vôli lekárky, nemá žiadnu povinnosť podávať liečbu od iného lekára.

betulinka1
1. aug 2024

@spite1102 zavolaj neurologovi a povedz, ze obvodna odmietla a ako mas postupovat. Inak u mas v meste na fb stranke zvyknu hladat sestricky na pichanie injekcii od lekara. A aj sa im tam ozvú, ze ja vam pichnem. Ale podla správnosti by ste po kazdej injekcii mali cakat 20 min. v cakarni, ze ci nebude reakcia.

kacena4
1. aug 2024

nie nie povinny ja tiez som toto riesila

lonely66
1. aug 2024

@spite1102 kedysi som brala 3 roky injekcie na imunitu. vždy u imunológa. párkrát sa stalo, že mali dovolenku, tak vopred mi poradil, aby som sa opýtala u svojej lekárky, či by mi to počas dovolenky pichli aj tam. s tým, že som mala injekcie, striekačky, ihly, všetko mi poskytol imunológ. injekcie boli už na mne "odskúšané", brané dlhodobo, bez alergických reakcií. za týchto podmienok sestrička súhlasila a tých dohromady asi 6 injekcií za tie 3 roky mi pichla.

teraz mám iného lekára a sestričku tak bohovskú, že tá by mi pichla hocičo od hocikoho, fakt sú úžasní. ale nie je to ich povinnosť, je to ich dobrá vôľa. čiže tvoja obvodná lekárka neurobila nič zlé.

stanulienkat
1. aug 2024

Bohuzial je to bezna prax, ze sa odbornemu lekarovi zda pod uroven, aby pichali injekcie, tak to posielaju k praktickemu. Mne to pride drze. PL nie je nijaky poskok odborneho a myslim, ze PL su dost vytazeni. Ale je to aj o ochote.