ahojte zlomila som si kost v chodidle a dostala som 10 injekcii o 10 dni idem na kontrolu takze asi mi daju dalsie a ja uz teraz som zhrozena cely den stresujem ako si to vecer pichem... kto ste mi zlomeninu v chodidle prosim kolko injekcii ste asi tak mali? dakujem pekne
@autorka priateľ mal teraz zlomenú metatarsálnu kosť. Bol doma od konca júna a budúci týždeň už ide do práce. Za celý ten čas si pichol 50 injekcií a teraz už má konečne tabletky na riedenie krvi. Ihla je ale naozaj tenučká a krátka, takže sa vôbec neboj. Len si dávaj pozor, aby si si vždy našla čisté miesto, pretože do opakovaného to môže bolieť. A pozri si video ako ti poradili vyššie. 🙂
Ja som si pichala po sekcii fraxiparin a poviem ti, boleloa to každým vpichom viac a viac. Mňa táto inj veľmi bolela. Pichala som do ramien
odkiaľ si? keby si bola suseda, prídem ti ich pichnúť. Viem, že niektorí to lepšie zvládajú, ak im ich pichajú druhi
Mna pichal muž fraxiparinom po cisárskom, sama by som sa neodvážila. Skús niekoho iného poprosiť nech ti to robí.
@gabym Mňa to naučili pichať na jednodňovej chirurgii, Fraxiparin - pichala som si do brucha, mám tam takú tukovú vrstvu, skoro vôbec to nebolelo a nemala som ani žiadne modriny. Treba si to nacvičiť, ja som mala napísaný presný postup a vždy som sa naň pozerala.
@petronelag ja som si do brucha nemohla pichať.
Ja picham do bocneho tuku na bruchu, prvy raz som rada, ze ho mam 😂 Zvladam sama... o piatej rano pred odchodom do prace 😅
pichá sa počas doby, kým je končatina obmedzená v pohybe(prevencia trombozy) , pichať do ramena(druhou osobou) alebo do brucha do tuku podkožne v oblasti pod pupkom a po stranách.....myslím že injekciách je aj postup popísaný. Môžu sa tvoriť modriny, to je ok. Chytiť kožu medzi dva prsty a do tej kožno-tukovej riasy kolmo pichuť ihlu a podať nadoraz injekciu. držím palce.
Zlomila som si kost v clenku minuly utorok. Dostala som 1 balenie injekcii fraxiparin (10 ks). Dnes som bola u dr., sadra na 4 tyzdne a mam zatial prepisane dalsie 2 balenia. Vidim, ze budem pichat cely cas co budem mat sadru
Ja by som stresovala, ze clovek moze dostat emboliu ak si to pichat nebude takze by som bola na tvojom mieste rada, ze mas spravnu liecbu a nespravi sa ti zrazenina
Neboj ta ihla je tenucka. Len to trochu stipe. Na youtube mas videa, ako na to, skutocne sa toho neboj... ja picham uz par tyzdnov...