Injekcie Almiral nezabrali

12. aug 2024

Ahojte dva týždne má pri predklone hlavy boli kríze až dole pri zadku také ťahanie bola som u doktorky pichla mi almiral vreckové injekcie a čosi od bolesti nejaký prášok. Je normálne že mi ten almiral nezabral?

majamat
12. aug 2024

smaozrejme, ani leik nei je vsemocny,
pri silnych bolestiach zabrat nemusi. mna vcera bolelo priserne rameno, teda hlavne v urcitych polohach, dost blbo som fungovala v praci. dala som Novalgin, asi o 4hod Ibalgin a skoro nic.
vecer som si isla lahnut skor, dobre som si pospala, bez leikov a bolest presla.
zrejme som bola nevyspata a asi som mala pri spani blbu polohu. nebola to laka bolest, skor taka fakt nepruijemna,a le tu ide o to, ze ak sa takato silnesjia bolest vyskytne, leiky nezaberu, hoci u mna to bola len banalita a stacilo sa z toho vyspat, aj napriek tomu lieky nezabrali.

u teba bude problem narocnejsi, z bolesti krizov sa zvycajne len tak vyspat neda.
lieky ktoree budes uzivat, oddych, pripadne neskor nejake cvicenie a povoli to.
pri bolestiac klbov a chrbtice je mimoriadne dolezite naucit sa spravny postoj, spravny sposob dvihania bremien a posilnenie svalstva a dolezity je aj rela/oddych svalstva.

autor
12. aug 2024

@majamat ono to nie je ani tak silná bolesť ale je to také akoby niečo ma tam ťahá pri pohybe a ohnuti hlavy naposledy mi jeden almiral pomohol teraz nie preto už googlim či nemôžem mať niečo vaznejsie

majamat
12. aug 2024

no casto pri bolestiach hcrbta, ci klbov nie je problem priamo v tych kostiach, ci spojoh kosti - priamo vovnutri,a le skor v okolitom tkkanive, klby su obalene obalmi, okolo su vazy, tiez su tam blizko casto slachove upony a pod. a toto prave zvykne boliet, prave tieto tkaniva vytvaraju taku tahavu bolest.
niekedy boli z dovodu, ze klb vovnutri nie je ok, ale niekedy su len tieto samotne tkaniva natiahnute.

prave ja mam skusensoti, ze takato bolest reaguje na analgetika horsie. tiez si treba uvedomit, ze leiky zazracne nezaberu tak, ez budeme v stave ako pred bolestou, dokazu bolest len zmiernit, nei vzdy ju uplne odstrania. tieto makke tkaniva v okoli kosti sa musia hlavne zregenerovat.

skus pouzit aj masaze nejakymi antireumatickymi gelmi, priapdne mzno aj tie naplaste na chrbat. edostavaju sa hlboko, ale moze to pomoct v relaxacii tychto makkych tkaniv.

autor
12. aug 2024

@majamat toto ma boli už dva týždne skúšala som aj flector a nič inak mám posun platničiek v krížoch to má ale doteraz bolelo na inom mieste

majamat
12. aug 2024

no tie natiahnute makke tkaniva, to je hroza. niekedy dlho trva, nez sa to zregeneruje, ale teda ak je nasadena licba, moze to byt lepsie.

mne sa napr parkrat stalo za ma tahalo okolie bedroveho klbu. mam v nom lahku artrozu. a poviem ti, to tahanie som mala aj 6-9m. nebolo to nastastie stale, iba pri urcitych pohyboch.

autor
12. aug 2024

@majamat fuhabno super. Lebo ja už stresujem či nemám niečo v bruchu že mi to sa prejavuje takto 🙈 lebo akože chrbtica má boli roky to cvičím aj chodím na fyzio mám tie platničky posunuté mierne a jedna vraj nalieha na koreň nervu S1 myslím ale túto má to nebolievalo takto dole ja mám problém nad vaňou si vlasy umyť aj hlavu ohnúť tu má to tak nebolievalo na Tom mieste a trvá to dva týždne

majamat
12. aug 2024

skus sa teda poradit aj s fyzio. pripadne neviem,c i by neboli vhodne aj nejake vitaminy, resp mozno magnezko na uvolnenie.

autor
12. aug 2024

@majamat beriem magnézium dávam si guajacuran ale ani sirdalud nezabral

majamat
12. aug 2024

no niekedy to chce fakt cas.
zial, toto su take neprijemne veci, ked je chrbtica poskodena. stava sa to. drzim palce, ench to rpejde, ale je riziko, ze sa to bude opakovat.

autor
12. aug 2024

@majamat ďakujem a ja som ešte zabudla alebo som zle pochopila tento týždeň chodím ráno na injekcie almiral a predpísala mi aj adlamil prášok do vody ten tiež mám mať ráno to môžem súčasne s tými injekciami?

majamat
12. aug 2024

Tak to neviem.