Injekcia kortikosteroidu Diprophos

oceanahory
3. dec 2024

Ahojte, ma tu prosim niekto skusenosti s danou injekciou?Dnes rano o cca. 8:00 mi neurolog aplikoval jednu ampulku daneho kortikosteroidu. Upozornil ma na neziaduce ucinky, ktore stale pretrvavaju 😮‍💨. Vravel, ze je to individualne, mozu trvat par hodin, ale aj do dalsieho dna...ide mi odpalit hlavu, cela som cervena, potim sa a som taka nekludna...no mam asi vsetky neziaduce ucinky, ktore mi vymenoval 🥴. Chcela som sa spytat na vase skusenosti, dokedy ste pocitovali tieto neziaduce ucinky? Dufam, ze budem uz zajtra OK, lebo takto sa neda fungovat normalne...Dakujem!

minilla
3. dec 2024

Ahoj, tiez som mala vsetky vedl.ucinky, ktore popisujes. Bolo mi neskutocne zle. Trvalo to tusim 1-2 dni, kym mi bolo lepsie. Mojmu doktorovi sa ani neracilo ma informovat o vedl.ucinkoch. Pichol mi to okolo obeda a v tu noc som myslela, ze explodujem.

oceanahory
autor
3. dec 2024

@minilla Oh, je to velmi neprijemne, ako by som bola na drogach, kedy ze toto, viem v zivote si to svinstvo nedam pichnut...ved to ma viacej neziaducich ucinkov, ako priaznivych a hlavne to ma iba docasny ucinok 🤦. Dufam, ze max do zajtra to bude aj u mna lepsie...dnesok asi ponocujem. Dakujem za zdielani skusenosti.

joesvk
3. dec 2024

Prejde to,teraz sa s tým nedá nič robiť. Ale nabudúce by som upozornila,že si ho neželám.
Bude ti pravdepodobne lepšie,čo sa týka bolesti, keďže si ho dostala.
Niektorí lekári ho používajú, aby bol efekt rýchly.
Ale je to diskutabilné.
Používať hormóny by sa malo opatrne.

oceanahory
autor
3. dec 2024

@joesvk Tak dufam, ze aspon pomoze od bolesti, ked uz nic ine nezabralo 🤞 a ked si uz clovek pretrpi tieto neziaduce ucinky 😔.

jamidea
3. dec 2024

@oceanahory toto by si mali precitat ludia, ktori s alergiou ficia na flixonase a jemu podobnych milionoch odnoziach kortikosteroidov a tvrdia, na cele s lekarmi!! ze to nie je svinstvo. Ak niekto ma naozaj velku nepohodu z alergie, ok, ale fakt len ako nudzove riesenie. Moj syn bol z nich taky rozruseny a nabudeny, ze bola pokazena polka dovolenky, kym odoznel ucinok.
Chcem tym povedat, POZOR NA KORTIKOIDY.
Ty uz len vydrz, mas skusenost s novym liekom. Drzim palce, mozes piect, taka nabudena 🙂. Pardon, musela som.

oceanahory
autor
3. dec 2024

@jamidea Ved prave, ze ja som vlastne s casti vedela o tychto neziaducich ucinkoch, ale lekar mi to povedal tak jemne, ze tak den max dva budete troska nabudenejsia, mozete pocitovat troska neklud, teplo na tvary, tlak v hlave...nic strasne, je to normalka. Tak ja ze ok, vsak to prezijem...no a potom doma citam pribalovy letak a tam uz boli trocha ine informacie, kedze neziaduce ucinky uz od jednej injekcie su velmi individualne a mozu pretrvavat kludne aj TYZDEN, nehovoriac o moznom zavodnovani a moznej strate svalovej hmoty, ci napuchnuti tvare a pod. 🤦 Takto blbo som sa v zivote necitila 🥴.
Nikdy by som nic taketo nedala svojmu dietatu! Naozaj uz iba ako uplne nudzove riesenie, ale mna nieco taketo ani nenapadlo, kedze lekar mi to ponukol, ako uplne beznu vec, ako "tabletku proti bolesti".

oceanahory
autor
3. dec 2024

@jamidea A to pecenie...😅 No mozno budem v noci nieco spekulovat, lebo ledva obsedim.

minilla
3. dec 2024

@oceanahory ano, tiez som to vtedy neskutocne lutovala….tak zle mi este nikdy nebolo. Ako pises….je to svinstvo. Tak nech ti to skoro prejde. Mame obe poucenie.

joesvk
3. dec 2024

@jamidea úplný súhlas

masinka
3. dec 2024

Mna to pichli ked ma seklo v krizoch, dalsie tri mesiace som nespala, v noci som mala brutalne krce v nohach na ktore som sa budila a musela som ich rozchodit. Doktor tvrdil ze to nie je z toho, ale koli mojim poskodenym platnickam. O par rokov mi to pichol iny doktor do lakta a opat tri mesiace krcov....

oceanahory
autor
3. dec 2024

@masinka Preboha, to je strasne ☹️.