Injekcia do kolena po jeho operácii (meniskus)

maxx789
12. sep 2024

ahojte chcem sa opýtať som po operácii kolená meniskus a už je to mesiac po operácii. Stav kolena je taký že chôdza je v pohode ale zatiaľ nejak zaťažovať viac to nemôžem rozsah dasa ale keď som v plnom rozsahu tak je to bolestivé ešte preto sa chcem spýtať či niekto má skúsenosti a ako dlho to bolelo čo pomáha mne dochotor odporúčal injekciu do kolená a zajtra idem. na internéte som o tom čítal a nie každá pomáha... CHONDRO-HYAL2-in-1 je najlepšía injekcia ale stoji okolo 170€ mne dochtor (ortopéd) povedal že bude stáť 70€ale neviem o akú injekciu ide.. niekto nejaké skúsenosti ohľadom ceny a toho všetkého čo som napísal bolesť rozsah pohybu v kolene a návrat k športu. Ďakujem za odpoveď

maxx789
autor
12. sep 2024

@maxx789 ešte som zabudol dodať 😂 že ak my to pychne koľko to potrvá bolesť alebo vlastne či bude nejaká bolesť po pychnuti injekcie čo hádam že bude 😂 ako alebo približne koľko to bude trvať

colsami
12. sep 2024

Ahoj, u kazdeho je individualne ci 'pychnutie' boli a ako dlho - ostatne otazky uz su na 'dochtora' a nie na forum, zavisia od tvojho stavu.

adkoalauri
12. sep 2024

Mňa operovali pred rokom,ja som si ju nedala pichnúť a neľutujem

pinkgirl
12. sep 2024

Ja odporúčam chodiť na rehabilitáciu, koleno treba rozcvičiť.

maxx789
autor
13. sep 2024

@pinkgirl áno teraz som sa objednal cakam na voľný termín. Ale tá injekcia sa oplatí alebo? Máte skúsenosť?

brona235
13. sep 2024

@maxx789 ja mam operovane obe. Injekcie beriem sice ine, ale chodim si pravidelne kazdeho pol roka davat pichat. Kedze ja mam suche klby, musim doplnat kolagen. Bolest trva cca 1-2 dni, ale nic strasne. A co sa tyka pohyblivosti, rehabilitaciu si uz mal mat davno. Cim skor to rozcvic.

alexa358
13. sep 2024

@maxx789 Ahoj.
Ja mám operované koleno 2x, naposledy pred 4 rokmi ( roztrhané väzy, meniskus, proste doktor bol zhrozený, že v takom veku koleno v takom stave).
Mesiac po operácii mi boli tiež odporučené injekcie. Myslím, že sa to volá liečba vlastnou plazmou.
Zobrali mi krv, dali do nejakého stroja a pichli mi to do kolena. Stálo ma to vtedy 3x 80€ a pomohlo mi to dosť, viacerí si to chválili, samozrejme u každého to môže byť inak. Ja som si povedala, že uškodiť mi to nemôže, tak skúsim.
Prvé pichnutie bolo bez bolesti, ostatné boleli viac, ale ja som potom už žiadnu bolesť nepociťovala.
Čo sa týka návratu k športu.
Takto.
Ja som sa veľmi bála, čo i len chodiť, nie to ešte nejak športovať, ale...to som mala len v hlave, taký blok, treba to pustiť...posilňovať to koleno a časom bude dobre. Dala som si vypísať aj rehabilitácie do plusu aj nejaké iné procedúry, tie mi tiež veľa pomohli.
Trvalo to dokopy okolo 9 mesiacov, kým to koleno som ja mala tak na 90% ( u mňa to 100% už nebude). A ešte som brala proenzi Arthrostop INTENSIVE 3 mesačnú kúru a to mi tiež dosť pomohlo, dokonca keď cítim akoby niečo nebolo dobre s kolenom, začnem to brať a tá mierna bolesť ustúpi.
Prajem skoré uzdravenie a hlavne trpezlivosť , bude dobre👍😉

pinkgirl
13. sep 2024

@maxx789 inj neviem poradiť

maxx789
autor
23. sep 2024

@alexa358 veľmi ďakujem za odpoveď 👏 všetko dobré do života prajem👍