Informácie ohľadom určovania diagnózy u psychiatra

pipo7755
20. sep 2022

Dobrý deň, rada by som sa len informovala, či je u nás na sk normálne, že keď človek príde k psychiatrovi, ten mu hneď nasadí lieky a nerobí žiadne testy? Iba ten s machulami.
A keď je možné dať si spraviť testy to mám ísť za kým, keď mi ich moja psychiatrička nechce dať spraviť, len mi vkuse prestavuje lieky a háda diagnózu?

luccija
20. sep 2022

@pipo7755 ake ine testy chces robit?testy s "machulami" robi vacsinou psycholog.Psychiater podla tvojich problemov urci liecbu a podla stavu meni lieky, ktore mozu sadnut na prvy x aj 5.Velky kus prace spravia terapie.Myslis odber krvi na serotonin?ten mozes mat dobry a aj tak neprudi spravne na synapsiach ako ma.Ano, psychiater vacsinou predpisuje lieky

basska_b
20. sep 2022

Zmenit dr... ved je ich kopa. Hlavne v tomto pripade plati, ze si nemusite sadnut

petruldo
20. sep 2022

@basska_b že kopa, sa musím smiať. sú okresy kde ak skončí jeden, tak smola, nevezme ťa žiaden iný, pacienti chodia aj cez 3 okresy

petruldo
20. sep 2022

@pipo7755 a konkrétne aké testy očakávaš?

zobaka
20. sep 2022

podla tvojho popisu co ti je stanovi liecbu, ono zase ta psychiatria nie je az taka zlozita, tych diagnoz az tak vela nie je, horsie je trafit sa do liekov, to moze trvat celu vecnost, lebo nic normalne na trhu nie je

anicka176
20. sep 2022

@pipo7755 Psychiatrická anamnéza a vyšetrenie sú odlišné ako u napr. internistu či chirurga, a aj dlhšie trvajú... ak sú správne spravené doktor má k dispozícií dostatok informácií aby určil ďalší postup, teda testy, či iné vyšetrenia a následnú liečbu.

dagmarovita
20. sep 2022

Psychologicka ale je to zbytocné si ten test robspytaj sa na schizoforum.net tam poznaju taku lekarku co takto vysetruje. Mali by robit veru testy aj ja si myslim.