Ahojte,otec už pekných pár rokov nebol u zubára pretože v mladosti mu vytrhol zlý zub a odvtedy má strach. Avšak nevieme zistiť kde tú kartu v tom čase mal založenú. Volali sme do poisťovne tam nás presmerovali na obecný úrad a tam nám povedali že nevedú informácie o zdravotných kartach. Nevedeli by ste mi poradiť čo robiť v tomto prípade?
@patka06 bol tak u zubára ale vyhodil ho s tým že bez karty ho nevyšetrí takže práve preto hľadáme tú “prvú” kartu aby žiaden zubár nepindal že kartu nemá.
@vellllo_70 sukromne kliniky neriesia, alebo ky chodime do pl si robit zuby. Podla toho pri ako zahranici si blizsie tam by som sla, poistovne preplacaju peniazky nejake za to. Nas to stoji menej ako na svk s tym preplatenim
Má zuby v zlom stave už si to aj sám uvedomuje chce si nechať vytrhať všetky zuby ktoré mu zostali- má ich len pár a dať si protézu. Práve preto by potreboval aspoň konzultáciu so zubárom.
Ani keď sa mení zubár, tak pôvodný často nedá kartu (nanajvýš výpis). Nový zubár si musí urobiť vstupnú prehliadku a na základe toho si založí kartu s aktuálnymi informáciami.
Zdravotná poisťovňa by mala vedieť komu platí mesačne kapitácie.
Možno už pôvodný zubár ani neordinuje a tým pádom sa ku karte nedostanete vôbec. Ale k zubárovi s vyššie popísaným prístupom by som radšej nešla - nemá záujem o pacienta a pacientovo zdravie.
Ja som zvažovala zmenu zubára, tak som sa išla opýtať inej zubárky či by sa na mňa pozrela a povedala mi svoj názor. Pozrela, okomentovala a informovala, že ak chcem chodiť k nej, tak mám oznámiť svojmu zubárovi a potom od nasledujúceho mesiaca ma môže zobrať, inak len ako samoplatca.
@vellllo_70 obratit sa na VUC
@tanyan tá zubárka vraj skončila pred dobrými 10-15 rokmi takže tá karta už asi neexistuje. Ďakujem ❤️
@vellllo_70 archivacia zdr.dokumentacie je 20r, ak lekar skonci/zomrie, karty idu na VUC, takze skus
Karty sa zo zákona archívuju... Kontaktujte VUC
@vellllo_70 stačí, keď povieš zubárovi, že otec chce všetko vytrhnúť a nové zuby🙂zaciti kseft a nebude pýtať ani starú kartu.Ale VUC a poisťovňa Ti povedia kde je karta čo s tým má obecný úrad?
Každý môj nový zubár si robil vlastnú prehliadku a založil novú kartu.Ved on otca prihlási v poisťovni a automaticky sa u starého odhlasi
@luccija volali sme do poisťovne dôvera a tam pani povedala že obecný úrad má záznamy o tom tak neviem už čo ďalej a ako sa posunut.
@sisa_s ďakujem,skúsime sa aj tam ozvať
Myslím, že ju vôbec nepotrebujete, zubár si urobí svoju prehliadku a založí kartu