Info o ASLO

23. jún 2021

Ahojte prosim vas napiste mi vase skusenosti dakujem. V roku 2018 som si dala vybrat krcne mandle kedze som uz vyse roka mala zvysene aslo cez 526 na odporucanie krcneho. Po asi roku kleslo na 508 iba a potom nic kedze bol kovid. Teraz je aslo okolo1000 je to normalne? Nechapem preco mi tak stuplo tolko som si uz vytrpela tym vyberom mandli. Nic mi nie je. Drpovedala ze o mesiac zopakujeme a zacneme to riesit co ako?

lienka.7
23. jún 2021

Ja som s aslom mala problemy ako mala... tiez mi vyberali mandle, ale to neatacilo. Pichali mi aj injekcie + chodila som tusim kazdy 3 den na kontrolu leulocitov. Az po rokoch sa mi to upravilo.

ktochytavzite
23. jún 2021

a nemozes mat reumu alwbo podobne ochoreni o kt nevies?

autor
23. jún 2021

@ktochytavzite No preto sa pytam co to moze byt fuha reuma idem si precitat co to je.

autor
23. jún 2021

@lienka.7 ako detom sa skoro vseko upravy ale ja uz pred 40tko asi za tym nieco bude🙂

lienka.7
24. jún 2021

Ale mne sa to neupravilo same... pisala som ti, ze som brala lieky. Velmi dllho. 3, ci 4 druhy. Potom mi to prerastlo do reumatickej horucky. To si pamatam nejake vysetrenia na kramaroch ako dieta este. Viem ze mi tam vtedy kontrolovali aj srdce, lebo som dostavala z nicoho nic teploty. No nie je to sranda... ja som mala vtedy aslo velmi vysoke, 5-6 nasobne hodnoty, co bolo pre dieta nebezpecne.

nonkanonka
24. jún 2021

Tiež som mala hodnotu okolo 1000-1200 keď som ešte chodila do školy. Dr. vravela, že keď to nezačne klesať tak bude potrebné vybrať mandle, ale tomu som sa nakoniec vyhla. Nasadila mi liečbu a každého polroka som chodila na krv, každú kontrolu sa aslo znížilo o 200, potom som sa dostala na normálnu hodnotu a odvtedy som s ním žiadne problémy nemala.

jaga18
24. jún 2021

My sme sa s dcérou veľmi natrapili s vysokým ASLO. Zo začiatku zvýšené tak okolo 600, poslali nás na krčné, kde neodporucili vybrať mandle, ale preliečiť 3 mesiace ATB. ASLO kúsok kleslo, ale po roku bolo už okolo 800. Vtedy museli krčné mandle von. 3 mesiace po operácii sa odporúčala kontrola, ASLO bolo už na 1200. Následne sme absolvovali vyšetrenia od výmyslu sveta, všade všetko negatívne a v poriadku. Po pol roku zas kontrola a ASLO už cez 2000...opat vyšetreniach v každej jednej ambulancii, všade všetko v poriadku.... Zahájili sme prírodnú liečbu, kde nám povedali, že zo začiatku sa možno výsledky zhoršila, ale časom sa všetko upraví. Výsledky boli horšie aj po pol roku "liečby", zato peňaženka riadne prevetrana. Imunologička navrhla dlhodobou liečbu ATB, 2 roky sme brali penicilin, ASLO zišlo len minimálne na cca 2100. Potom povedala, že pre istotu opäť všetky vyšetrenia a keď bude všetko v poriadku, necháme to tak...
Teraz je druhý rok bez akejkoľvek liečby a ASLO sa kontroluje raz ročne. Momentálne, po 6 rokoch peripetii je na úrovni okolo 800 a stále klesá.

autor
24. jún 2021

@jaga18 och mate to pestre drzim palce nech vam uplne klesne. Kolko ma dcera? 6rokov je dost vela

autor
24. jún 2021

@ktochytavzite mozem sa spytat to lieci neurolog?

zenazaba
24. jún 2021

Nic ti nie je, tak na co mas donekonecna vysetrovane hodnoty? Jedina indikacia na vysetrenia aslo je podozrenie na reumaticku horucku a tu nemas. Zbytocne vysetrenia, zbytocne stresovanie.

autor
24. jún 2021

@zenazaba praveze nie je to zbytocne hoc mi nic nie je ale nejaka pricina preco je aslo este raz take vysoke ako bolo. Ved to je najhorsie nic nic a raz to vypukne no mozno uz bude neskoro. Inak uz som to nechala tak a teraz pri preventivke take vysoke musim sa dopatrat preco.🙂

jaga18
25. jún 2021

Dcéra má 16, od 10 rokov máme s týmto problémy.

ktochytavzite
25. jún 2021

nie,reumatolog je na reumu,ale nemusi to byt prave reuma,mozte mat aj nieco ine mna to tak naoadlo nemate aj ine potiaze?

autor
25. jún 2021

@jaga18 taka malinka no hoza azda sa to konecne strati aneskusali ste brat nejake probiotika ci kapucinku?

autor
25. jún 2021

@ktochytavzite mne fakt nic neni a v decembri som mala polamanu nohu a to som spadla zo stolicky doma

ktochytavzite
25. jún 2021

ani nepuchnu klby nic take?no tak snad sa dopatrte

jaga18
25. jún 2021

Ale áno, brala aj tucet probiotik, aj kapucinku sme objednávali. Teraz je to už na dobrej ceste, tak sa to hádam samé napraví.

autor
25. jún 2021

@ktochytavzite nie vobec nic dufam

vlucifuk
4. máj 2022

@jaga18 Ahoj, náhodou som našla túto diskusiu. Prosím, ako je dcéra na tom s hodnotou ASLA?Stále jej to klesá? Môj syn sa tiež trápi. Po šarlachu pred troma rokmi mal ASLO 1200, pol roka bral antibiotiká, teraz chodíme raz za pol roka na krv a teda, hodnota mu klesá, ale veľmi pomaly.

jaga18
5. máj 2022

@vlucifuk ahoj, naposledy sme mali namerané 1400, čiže klesá, aj keď pomaly. Mávala hodnoty cez 2000. Teraz to ide dole tak po 200 ročne.

vlucifuk
5. máj 2022

@jaga18 Ďakujem za odpoveď. Takže vybratie mandlí tomu nepomohlo tak, že by to klesalo rýchlejšie. Držím palce, nech naďalej klesá...

autor
5. máj 2022

@vlucifuk určite to nepomôže ja som si dala a myslela som ze mi klesne no z 500 my po vybratí vybehol na 1000 čiže celé zle stále chodím na infekčné kde sa liečim beriem lieky na imunitu no je to zdĺhavé. Držím každému palce nech sa to upraví

jaga18
5. máj 2022

@vlucifuk nie, po vybratí mandlí nám stúplo na dvojnásobok 🙄 Niekomu pomôže, ale sú (skôr výnimočné) prípady, kedy nie. Naša imunologicka povedala, že okrem nás má ešte 4 pacientom s dlhodobo vysokými hodnotami ASLO okolo 2000. Takže to až také bežné nie je.

jaga18
5. máj 2022

@vlucifuk @autor ďakujem, aj vám všetko dobré

kubkovamama
5. máj 2022

@vlucifuk ahoj,môj syn pred rokmi podobne,ja tiež od detstva.Obaja sme alergici a HIT.Synovi zabrala diéta,resp.zmena stravovania a už roky nemá problém.S vysokým ASLO byval aj strašne unavený.Mne dosť kleslo po extrakcii všetkých nevyrastených osmičiek aj som viac krát potratila-no to s tým nemuselo súvisieť.Uplne v norme mám hodnoty až po 30tke a po tehotenstve.Suvisi to s imunitou,niekedy pomôže od základov zmeniť životný štýl,ja osobne si myslím,že tá strava robí strašne veľa.Probiotika neustále, antibiotiká sú skôr na škodu aj keď lekári samozrejme tvrdia opak

vlucifuk
5. máj 2022

@autor
Ďakujem za reakciu. Môjmu synovi vybehlo ASLO po šarlachu, čo je vlastne angína, takže on by to mal mať na mandliach, preto sa detská lekárka rozhoduje, či vybrať alebo nie. Hodnota mu síce stále klesá, ale nie je to žiadna sláva. Štve ma ale, že ona mu nikdy nerobila výter...Preto rozmýšľam, že pôjdeme na ORL, že čo oni na to. Samozrejme, že by som mu nechcela dať mandle vybrať zbytočne. Ja len sa bojím, aby vo vyššom veku nemal problémy s kĺbmi alebo so srdcom. Paradox je, že ten šarlach bola prvá choroba, na ktorú dostal antibiotiká, keď mal 5 rokov, potom ich teda bral kvôli ASLU pol roka a odvtedy zasa nič. Ten šarlach mu teda narobil takú paseku v tele, že konečná...

vlucifuk
5. máj 2022

@kubkovamama Ďakujem, Katka, za reakciu...Vídíš, ja probiotiká nedávam. Musím začať. Prosím, aké probiotiká užívate? Naši berú C a D. Syn je alergik, takže jar má zlú, ale vždy to nejako rozchodí. Chorý inak nebýva. Antibiotiká bral v živote len raz kvôli tomu šarlachu, no a potom pol roka kvôli ASLU. Joj, nešťastná som z toho...Ten šarlach mu narobil riadnu galibu v organizme.

extreme
1. feb 2023

Ja som uz rok a pol po vybrati mandli a tiez to s Aslom ani nehlo. Mne tvrdili ze je to streptokok na mndliach a teraz ze vraj moze byt kdekolvek. Zuby, creva… tak neviem neriesim to uz ale casto mam vysoku unavu. Ak by mal niekot skusenosti streptokok v zuboch , nech sa podeli o skusenost.

nerika
14. aug 2024

@extreme dobry deň, ako ste na tom?

extreme
15. aug 2024

@nerika zdravim ako to myslite? Som uz 3 roky po.