Infekčnosť svrabu

ivette1223
22. sep 2022

Ahojte. Rodicom diagnostikovali svrab, pravdepodobne si to doniesol otec z nemocnice... Byvame v podkrovnom byte, teda sme ako tak zvlast ale chodime sem tam dole knim. Oni dostali liečbu, my nie, pytali sa na to aj dr ze co snami a ze.mame sa aj my preliečiť ale nam nedala nič. Tak som sla do lekarne ze si nieco kupime, tam mi pani povedala ze bez receptu mi nic neda a zevraj to nieeje jak covid, že to nemusime mat. Doma som teda vycistila vsetko, preprala prezehlila, dole tiez je vsetko vydezinfikovane, vycistene. Je vysoka sanca ze to mame aj my? Alebo bude koniec ten ze zas pôjdeme ku koznej aj my? Diky 🙈

bolarazjedna
22. sep 2022

Pracovala som v nemocnici, tam väčšinou doniesli pacienti svrab z domovov dôchodcov. Preliečil sa pacient a ďalší pacienti, ktorý boli s ním na jednej izbe. Personál, ktorý sme k nim chodili sem-tam, sme sa neliečili. Samozrejme, po diagnostikovanie svrabu sme chodili už s ochranou, aby sme sa ničoho nedotykali.

lujza10
22. sep 2022

Naši mali tiež svrab. Mama to doniesla z banky. Byvame v 1 schodišti, ja som k nim nechodila vobec. Ale mama všetko prala, dezinfikovala, žehlila. Dokonca vymenila aj paplony za nové. Mamu strasne svrbela pokožka na vn. stehnách, rukách a brucho, otec to mal zase na hrudi. Ale mama s pomenula Dr. že sme boli v kontakte a dostali sme aj my sírovú masť. Tou sme sa natreli, nechali 2dni pôsobiť a po 2 dňoch som si to mohla zmyť. Ale našťastie som to nemala. Našim pomohla tá sírová masť veľmi.

lujza10
22. sep 2022

https://vegis.sk/sirova-mast-10-25-ml/p1011?gcl... ... nemali sme túto, link len pre info.

zuzi56
22. sep 2022

@ivette1223 u nás doniesol svokor z nemocnice, mal to na nohách , dlho to neliecil, lebo sa škrabal len on, asi po 6 mes mu povedali, že je to svrab, potom to dostali všetci u nich.
My sme tam chodili len na návštevy keď sme ešte nevedeli, že majú svrab.potom sa liečili atď.
Asi o dva mesiace to mal môj syn, vôbec nás tiež nenapadlo, že je to svrab, on to mal take malé štyri bodky, potom sme to aj my dostali a docvaklo nám.
Kozna nám nechcela dať takú masť na svrab, nakoniec to predpísala.
Po mesiaci sme to mali zas, teda ja a chcela som tu šíravu masť na preliečenie znova pre celu rodinu a ona, že to žiaden svrab neni.
Nakoniec som zavolala obvodnej, ona mi masť predpísala, 3 dni sme sa naterali a super to pomohlo.

ivette1223
autor
22. sep 2022

@zuzi56 da sa kupit tu sirovu mast aj bez predpisu v lekarni? Viem ze cez eshopy su ale to kym pride su tri dni navyse... ☹️

zuzi56
22. sep 2022

@ivette1223 to máš zbytočne kupovať, ktovie si je tá masť v obchode namiesana v tej istej koncentrácii ako v lekárni a tej masti treba celkom dost na 3 dni pre celu rodinu.
Zavolaj obvodnej a povedz o čo ide a ona ti ju napíše

ivette1223
autor
22. sep 2022

@zuzi56 no super tak musim ist nakoooniec ku koznej, snad sa tam dostanem ☹️ ďakujem pekne za rady ♥️

andrejocka13
17. okt 2024

Sírová mast