Ahojte ak manžel pocítil prvé príznaky covidu v piatok ale test si robil v nedeľu a bol samozrejme pozitívny ako dlho má ostať v izolácii?
Ked ma pozit Ag je infekcny
Ja dom bola do negat Ag
Kym ma pozitivny AG, je doma a infekcny pre okolie...co pri omikrone u mojich bolo 5-9 dni 🙄
Ale čítala som že majú niektorí pozit test aj pár mesiacov ešte..kolegyni muz.mal tri týždne..to má byť toľko zavretý v izbe,,?,
Minule som bola v obchode a tam dve predavačky s respiratirom, hovorila som mužovi, že niekto ešte aj teraz respirátor nosí a on, že v pripade pozitívnych ale bezpriznakovych môžu chodiť normálne do roboty len musia mať respirátor
Nikto nema cele mesiace pozitivny antigen... toto su take urban story... skutocne take nic neexistuje... a ano su ludia, co su pozitivny aj tri tyzdne, tiez som mala tak kolegu...bol aj opakovane na pcr teste kvoli tomu a ano stale bol pozitivny s vysokou CT hodnotou, jeho imunitny system to zle odburaval...je to ale VYNIMOCNE... v zaujme neroznasat to kade-tade v case, ked je clovek infekcny pre okolie (pozitivny antigen) treba sediet doma a lekar predpise - pripadne aj predlzi PN...
@dievcacitajucelist nie tak uplne... ked si infikovany po 5 dnoch mozes ist do prace (s respiratorom), ale je to nerozumne a neodporucane, pokial je antigen pozitivny, vypise ta lekar dlhsie na PN ako som pisala vyssie... a respirator maju povinnost nosit osoby, ktore ziju v spolocnej domacnosti alebo boli v kontakte s pozitivnym tiez... takze tak, boh vie, preco ho ta predavacka mala, jedna s tych moznosti to bude...alebo ma proste oslabenu imunitu a tesne pred dovolenkov a videla, ake vysoke su zas cisla...
@anjelicek26 tak tak, ked si vezmeme pozitivitu a kolko ludi sa realne chodi oficialne testovat… tak si mozeme domysliet aky je realny stav. A v takom pripade my uz tiez zaciname nasadzat 😷
@anjelicek26 u nás v meste teraz dosť stúpa výskyt covidu, dúfam, že cez prázdniny "prehrmi" nech idú decká riadne do školy
@dievcacitajucelist u nas je incidentnost 600/100000 obyvatelov, neznie to vela, ale bohuzial ani malo, aj v kancli mame zas dvoch pozitivnych, tak sa musime vsetci testovat... ja dufam, ze decka uz nic nedonesu, nam konci skola az zajtra...
5 dní karanténa a potom 5 dní respirator všade...aspoň tak mi včera podala info dr...
@majla87 asi tak. Ja som bola teraz pozitivna, a na pcr potrebujes vymenny listok. Ja 50km od mojho lekara, nemala som si ako po listok ist, kedze som kapala doma s tazsim priebehom.
@queen_mary fu, tak to si neviem predstavit byt od vseobecneho 50km
@dievcacitajucelist byt predavacka tiez nosim respirator
Teda ja ho nosim do obchodov stale , netvarme sa, te covid zmizol
@dievcacitajucelist tá predavačka vôbec nemusela mať respirator kôli tomu,že bola po prekonani, resp. že bola ešte pozitivna......kľudne ho mohla mať len ako prevenciu....
U nas sa to tiez vo velkom rozbehlo.. u nas v budove v kancelariach minuly tyzden vyrachlo 7 ludi.. teraz sa vsetci vracaju po 5 dnoch, nevyzeraju este vôbec dobre, zachripnuti... tak som uplne nastvana na tento 5 dnovy system.. samozrejme testy si nezopakovali, takze je mi jasne ze sa tu infekcni pohybuju.. a co pocuvam kolko ludi kazdy z nich nakazil vo svojej rodine a okoli.. no mam pocit, ze je tu riadna vlna v plnej sile.... a ze v lete covid nebude ☹
@summerparadise je tu stale len ludia maju mylnu predstavu, ze v lete nie je nechapem preco..lebo uvolnili opatrenia? A to znamena ze covid nieje? Ludia sa idu teraz zblaznit s dovolenkami, festivalmi, oslavami..ako keby mal nastat koniec sveta a potom hundru, ze niekto ochorel a ze v jeseni sa vratime tam kde sme boli, v zlych cislach…tak nech nehundru mali sediet doma
@taktotedanie lebo sa domnievaju, ze ako bezny respiracny virus chripky ci nadchy bude mat v lete mensi vyskyt.
@simsalabim pri takychto moznostiach cestovania a dovoleniek, mnozstve odlozenych/prelozenych svadieb, ze som minule videla svadbu uz v stredu lebo vraj vsetky terminy mala dana sala plne, mnozstva festivalov , ktore este minuly rok neboli ( vid Pohoda a dalsie) nemozme ocakavat nizke cisla ako minuly rok a to este boli aspon v interieroch povinne respiratory, teraz uz ani toto..
@taktotedanie ved ja viem 😉 Ja som ti iba odpovedala na otazku, preco si ludia myslia, ze tu v lete covid nie je.
Pripnem sa aj aj. Ja som začala pokasliavat už minulý utorok,trocha upchaty nos, v piatok som viac kychala. Od utorka do piatku som robila 3xtest a stále negativny. V sobotu keďže sa mi lialo z nosa opäť test, tentokrát pozitívny. Dnes som robila test a je negativny, občas ešte zakaslem inak všetko OK . Dokedy by som mala byt v karanténe. Ďakujem
Ja to asi nechám na uváženie lekárky.Od nedele mám zvýšenú teplotu, bolesti kĺbov, v pondelok pozitívny antigén. Normálne ma vyšetrila a dala výmenný na PCR. Pôjdem do práce, až keď budem mať negat. antigén a budem vládať.
Ešte doplním že už nemá príznaky