Koľko je infekčný človek pri omikrone? 7 deň od pozitívneho pcr, bez príznakov s negatívnym atg tedtom môže byť infekčný? Stretli by ste sa s takým človekom?
@lenka7477 mali by sme byť v interiéri
Napr môj manžel v sobotu príznaky a poz.antigen, v pondelok poz.pcr test, ďalšiu nedeľu už negatívny pcr test, príznaky mal 4dni-nadcha,bolesť svalov,slabosť,kúsok kašľal a potom už relativne nič, podľa mňa je to u každého inak
Ja by som mala asi odstup , alebo by som nešla. Moja dcera ma priznaky stále, od 9.2. Syn bol len unavený ,ziadne iné priznaky. Trvalo to 5 dní . Naozaj u každého inak.
Ano este moze byt infekcny, preto hygienici nariadili po 5 dnovej bezpriznakovej karantene nosit este respik vsade aj vonku dalsich 5 dni...ja by som to teda neriskla len 7 dni po.
To ťažko povedať. Ja by som asi mala dilemu. Ak sa stretnúť musíte, tak by som dodržovala aspoň odstup tie 2 metre a častejšie v miestnosti prevetrala... (pre istotu). My sme boli v karanténe 10 dní a aj potom som ešte kamoškám povedala, že pre istotu nie veľmi blízko, lebo by som mala zlý pocit, keby som náhodou niekoho nakazila. A to som bola celý čas negatívna a bez symptómov. U nás bola pozitívna len dcéra, PCR test s vysokou vírusovou náložou Ct 17,6. Doma sme sa neizolovali, ja som s ňou spala v jednej izbe a nikto to od nej nechytil resp. celý čas sme boli bez symptómov a negatívni. Symptómy mala len ona (2 dni silná bolesť hlavy a teploty 38-39, 3-10 deň len slabá nádcha a občas zakašľala). Sme neočkovaní.
Bez príznakov pozitívny pcr môže znamenať, že mal covid už pred dvoma alebo troma týždňami. A pcr stále ukaže. Najlepšie sa to počíta ak vieš kedy začali symptómy. Od začiatku 10 dni a 100%, že v jeho slinách nieje žiaden živí vírus. Pcr pozitívny neznamená, že dokáže niekoho nakaziť, môže ak je čerstvo chorý ale ak prekonal covid pred dvoma týždňami bezproblémov môžeš s ním byť.
zavisi to od toho, aky bol clovek infekcny pri pcr. citala som nedavno, ze ak ma clovek hodnotu 30 a viac, nie je takmer vobec infekcny. v zahranici sa taki ludia nepovazuju ani za pozitivnych, teraz v pekingu na OH takych sportovcov nedavaju ani do karanteny- nie su infekcni. na SR tu infekcnost vsak clovek nezisti, iba ak ma znamosti v labaku, alebo ide sukromne na pcr.
nuž momentálne je karanténa 5dní, takže ani nevieš koľko ľudí denne stretneš čo sú stále pozitívni.....pozitívny neznamená vždy infekční......
@dnld covid prekonal určite teraz, lebo pravdepodobne sa nakazila od syna, ktorý to mal asi týždeň pred nim
@matkahelka nevie práveže túto hodnotu
Nedavno som citala diskusiu lekarov, ktori mali pacientov infekcnych aj 5 tyzdnov. Masakerne dlho, ale nic s tym pacient nezmoze, aj ked je uz bezpriznakovy. Zalezi od naloze a stave imunity daneho pacienta.
Opíšem Vám vlastnú skúsenosť. Ja som bola pozitívna pred 9 dňami, a dnes je pozitívny môj muž a syn , a to sme boli všetci doma bez akéhokoľvek kontaktu s inými
Denne sa stretáš s ľuďmi o ktorých nevieš nič 🙂 Možno každý druhý z nich je infekčný, alebo prekonaný . Pokiaľ budete niekde na vzduchu, alebo sa na seba nebudete príliš lepiť , kľudne sa stretnite.