Ahojte ak mam covid, kolko dni je to teraz infekčne? 5 dni? Mam na sobotu termin na nechty tak či mam jej zavolať..
záleží aj na tom, ako ti je. Covid, necovid, ak by si stále bola nachladnutá - kašeľ, nádcha, teplota, nešla by som vôbec
Asi tak ako píše hore @kvetinka75 ..karantena je tých 5 dní od objavenia priznakov alebo poz. testu, ale ak budes ak ma siesty den mat sopel/kasel/.. tak stále asi niečo budeš prenášať.. popravde teraz ale uz toe covid priznaky (aspon z mojho okolia a pozorovania) netrvaju dlhšie ako 3-4 dni.. ved uvidíš...ked tak to prelož o par dni, ved zas sú to len nechty
@maminatimka max infekcnost by mala byť 14 dní. Virus v istom množstve aj keď si bezpriznakova po 5 dňoch prenášať môžeš.
@maminatimka Ťažko povedať, už to nie je take ako pred rokom napr. Možno 5 - 14 dní, ako kto, ako kedy. No skús čím skor zavolať nechtárke, nech ti skúsi preložiť s niekym termín o par dní, možno bude ochotná a možno sa niekto nájde kto by mohol isť na tvoj termín 🙂 budeš mať istotu že na nikoho nič neprenesieš, a hlavne si zachováš serioznosť voči nechtárke.
No ja byt tebou by som to zrušila ak máš priznaky. Ja som mala priznaky 3 dni cca, mala som iba teplotu nad 38 a potom sama odišla, vtedy to bolo že 5 dni karanténa a 7 dni nosenie všade respirátora. Ja som po 5 dňoch ukončila karanténu a nosila som potom ešte ten respirátor 7 dni ale pozitívny test som mala ešte týždeň po tom, potom už negatív, ale priznaky som mala iba tie 3 dni. Ak máš iné priznaky kašeľ alebo nádchu a vysoké horúčky tak z toho sa nedostaneš za 5 dni.
@maminatimka ako sa cítiš? Každopádne,aj keď Ti bude dobre, v piatok sa otestuj. Skóre uzdravenie!
@maminatimka odkedy mas priznaky a pozitívny test?