Infekcia po uštipnutí ovadom

jozkacerny
25. nov 2020

Caute, chcem sa spyat ci niekto mal nieco podobne ako ja.
Po troch mesiacoch ustipnutia ovadom mi miesto v pichu zacina tvrdnut, opuchat a je citit, ze je tam nejaka reakcia.
Je mozne po tak dlhej dobe dostat nejaku pliagu? Doktorke urcite idem len ci niekto nieco podobne nezazil.

anjelicek26
25. nov 2020

@jozkacerny ak citis, ze tam je reakcia, tak tam urcite nejaka je. Treba ist na krv na boreliozu a ci tam nie je zapal, mozno preliecit antibiotikami, ja som mala od obycajneho ustipnutia otravu krvi, proste obcas ma clovek "stastie"

katkaseiner
25. nov 2020

urcite k lekarovi... to je velmi dlha doba... v lete sme boli na Muranskej planine a bolo tam strasne vela much, ovad ma postipal , ja som mala normalne opuch velkosti prsnika na stehne smerom k zadku... Davala som si na to aloe ale keby nepresiel do tyzdna, urcite by som aspon volala lekarke ze co dalej...

simsalabim
25. nov 2020

@jozkacerny k lekarovi. Okamzite. Ja som takto zareagovala, ale iba 2 tyzdne po ustipnuti. Doobeda som dostala iba masticku, ale zapal tak prudko pokracoval, ze v prebehu par hodin - poobede okolo 5 - som musela ist na pohotovost, opuch ako 2 dlane... bolelo to aj svrbelo, zacala mi celkova slabost, 3 dni som potom doma lezala polomrtva. SKoncila som na Doxyhexale na 3 tyzdne a trvalo 3 dni, kym antibiotika zabrali. Stale som si to chladila, bolo mi naozaj velmi zle. Lekarka na koznej pohotovosti kazala aj merat teplotu a okamzite pri zvyseni prist, aby sa to nemuselo riesit chirurgicky (co u koncatiny moze vraj znamenat az amputaciu).