Dobrý večer ,viem je to blbá otázka ale môže dostať infarkt aj úplne mladá Žena ? Viete o niekom kto tak v mladom veku ? ..pýtam sa len preto ,lebo som počula o tom že žena počas cyklu je nejak pred infarktom chránená …nepotrebujem tu blbe komentáre typu naco mi to je ,proste ma to zaujíma …ja mám hocikedy tlak na hrudi a už si v poslednej dobe dosť namyslam ..len myslim že to mám z chrbtice ..teda dúfam ..tiež vas hocikedy na hrudníku alebo pri srdce zabolí ,taký tlak ? EKG som mala robené ešte pred 2mesiacmi to bolo ok ..
Mne tak zomrel kamarát na infarkt. Nič mu nebolo, len deň pred Vianocami cítil ostrú bolesť v ruke ani hýbať nou poriadne nevedel. Išiel si dat sprchu , tam odpadol a už sa neprebral
áno, infarkt môže dostať mladá žena, aj mladý muž. Tak ako aj iné vekové kategórie, aj mladšie= rôzne vážne ochorenia. Príčiny sú rôzne... Poznám prípad 18 ročného chalana- hematologická diagnóza...
Ja si pamatam, ze ma asi ako 10rocnu pichavalo a tlacilo na hrudniku a zakazdym som chodila rodicom oznamovat, ze mam infarkt 🙂 Moze to byt z chrbtice. Kamoska tiez mavala to, co popisujes, tiez sa bala, ale napravil jej to chiropraktik.
Ja si myslím že z chrbtice, popripade si to už aj sama privolavas lebo sa veľmi pozoruješ a rozmýšľaš nad tým. Prestan sa nad tým zamýšľať a zajdi si k fyzioterapeutovi. Inak ja mávam takéto pichanie aj keď sa veľa najem a potom som nafúknutá. Možno v tom najdes súvislosť
@marianarem Ja tiež, myslela som si, že som bola jediná. 😂😂 Zistili mi, že to mám od chrbtice.
Ja som mala také stavy, že som fakt myslela, že mám infarkt. Nakoniec mi fyzioterapeutka napravila rebrá a ja som záhadne bola vyliečená. Stratil sa tlak na hrudi a aj bolesti.
Áno vek totiž nie je vôbec rozhodujúci. Rozhodujúce sunine faktory. Pracoval som 15 rokov na záchranke. To je ako keby si sa spýtala,či môže zomrieť 12 ročný človek. Áno môže a veľa krát sa to aj stalo. Bohužiaľ.... 🥲
27rocny dostal infarkt, dost vazny stav
Upravujem odpoved, ked som precitala cely titulok - takze ano, aj v mladom veku clovek moze dostat infarkt. To, co popisujes, moze mat rozne priciny, tak by som sla od doktora k doktorovi, kym na to nepridu. Od chrbtice najskor, kludne mozes mat oslabene cele jadro, zly postoj, nevahala by som nechat sa vysetrit aj na fyzio
Ahoj..... Neplas sa... Neviem co je v mladom veku ale ja mam 35 a mala som infarkt teraz v auguste. Ano doktori povedali ze som pretocila medicínu nakoľko mam cikluss a napriek tomu som dostala infarkt.
Nepanikar ale určite ani nepodceňuj.
@andreosss môžem sa opýtať aké si mala príznaky ? A čo potom nasledovalo ?
Určite nadmerneee potenie... Ale tak ja som mala aj nadváhu... Bola som sama doma nič mi nebolo vôbec..... Len som si zdriemla a zobudila som sa na nepríjemnú bolesť v ramenach, hruď myslela som ze to kvôli madracu... Ale už to potom islo(ale ja som není teda - nebola panikarka) ale keď som už začala zvracat, uvidela som sa v zrkadle ze som bleda zelena..... Išla som ešte rýchlo do sprchy a tam keď som už neudržala sprchu ta som si volala záchranku.
Keď prišli prvé čo povedali úzkosť ale ako mi urobili EKG hneď videli... Hneď ma previezli do nemocnice a hneď mi cez slabinu prepchali upchanu cievu 95-99%som mala upchatie.
Takže šťastie v nešťastí
.. Našťastie to tu v NR robia takže úmrtnosť alebo poškodenie srdca je minimálne.
Ja sa cítim skvelo... Prestala som fajčiť po 22 rokoch, schudla som ale chytila ma úzkosť teraz sa z toho chcem dostať čo najskôr.
Ano, je to mozne. Ale skor to mas od chrbtice ako pises.