Infarkt v mladom veku

27. nov 2023

Dobrý večer ,viem je to blbá otázka ale môže dostať infarkt aj úplne mladá Žena ? Viete o niekom kto tak v mladom veku ? ..pýtam sa len preto ,lebo som počula o tom že žena počas cyklu je nejak pred infarktom chránená …nepotrebujem tu blbe komentáre typu naco mi to je ,proste ma to zaujíma …ja mám hocikedy tlak na hrudi a už si v poslednej dobe dosť namyslam ..len myslim že to mám z chrbtice ..teda dúfam ..tiež vas hocikedy na hrudníku alebo pri srdce zabolí ,taký tlak ? EKG som mala robené ešte pred 2mesiacmi to bolo ok ..

beata_k
27. nov 2023

Ano, je to mozne. Ale skor to mas od chrbtice ako pises.

marhulka13
27. nov 2023

Mne tak zomrel kamarát na infarkt. Nič mu nebolo, len deň pred Vianocami cítil ostrú bolesť v ruke ani hýbať nou poriadne nevedel. Išiel si dat sprchu , tam odpadol a už sa neprebral

jamimo
27. nov 2023

áno, infarkt môže dostať mladá žena, aj mladý muž. Tak ako aj iné vekové kategórie, aj mladšie= rôzne vážne ochorenia. Príčiny sú rôzne... Poznám prípad 18 ročného chalana- hematologická diagnóza...

marianarem
27. nov 2023

Ja si pamatam, ze ma asi ako 10rocnu pichavalo a tlacilo na hrudniku a zakazdym som chodila rodicom oznamovat, ze mam infarkt 🙂 Moze to byt z chrbtice. Kamoska tiez mavala to, co popisujes, tiez sa bala, ale napravil jej to chiropraktik.

gabika0825
27. nov 2023

Ja si myslím že z chrbtice, popripade si to už aj sama privolavas lebo sa veľmi pozoruješ a rozmýšľaš nad tým. Prestan sa nad tým zamýšľať a zajdi si k fyzioterapeutovi. Inak ja mávam takéto pichanie aj keď sa veľa najem a potom som nafúknutá. Možno v tom najdes súvislosť

estellas
27. nov 2023

@marianarem Ja tiež, myslela som si, že som bola jediná. 😂😂 Zistili mi, že to mám od chrbtice.

terry658
27. nov 2023

Ja som mala také stavy, že som fakt myslela, že mám infarkt. Nakoniec mi fyzioterapeutka napravila rebrá a ja som záhadne bola vyliečená. Stratil sa tlak na hrudi a aj bolesti.

nepic
27. nov 2023

Áno vek totiž nie je vôbec rozhodujúci. Rozhodujúce sunine faktory. Pracoval som 15 rokov na záchranke. To je ako keby si sa spýtala,či môže zomrieť 12 ročný človek. Áno môže a veľa krát sa to aj stalo. Bohužiaľ.... 🥲

domireb
28. nov 2023

27rocny dostal infarkt, dost vazny stav
Upravujem odpoved, ked som precitala cely titulok - takze ano, aj v mladom veku clovek moze dostat infarkt. To, co popisujes, moze mat rozne priciny, tak by som sla od doktora k doktorovi, kym na to nepridu. Od chrbtice najskor, kludne mozes mat oslabene cele jadro, zly postoj, nevahala by som nechat sa vysetrit aj na fyzio

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreosss
7. dec 2023

Ahoj..... Neplas sa... Neviem co je v mladom veku ale ja mam 35 a mala som infarkt teraz v auguste. Ano doktori povedali ze som pretocila medicínu nakoľko mam cikluss a napriek tomu som dostala infarkt.
Nepanikar ale určite ani nepodceňuj.

autor
7. dec 2023

@andreosss môžem sa opýtať aké si mala príznaky ? A čo potom nasledovalo ?

andreosss
7. dec 2023

Určite nadmerneee potenie... Ale tak ja som mala aj nadváhu... Bola som sama doma nič mi nebolo vôbec..... Len som si zdriemla a zobudila som sa na nepríjemnú bolesť v ramenach, hruď myslela som ze to kvôli madracu... Ale už to potom islo(ale ja som není teda - nebola panikarka) ale keď som už začala zvracat, uvidela som sa v zrkadle ze som bleda zelena..... Išla som ešte rýchlo do sprchy a tam keď som už neudržala sprchu ta som si volala záchranku.
Keď prišli prvé čo povedali úzkosť ale ako mi urobili EKG hneď videli... Hneď ma previezli do nemocnice a hneď mi cez slabinu prepchali upchanu cievu 95-99%som mala upchatie.
Takže šťastie v nešťastí
.. Našťastie to tu v NR robia takže úmrtnosť alebo poškodenie srdca je minimálne.
Ja sa cítim skvelo... Prestala som fajčiť po 22 rokoch, schudla som ale chytila ma úzkosť teraz sa z toho chcem dostať čo najskôr.