Prekonal niekto infarkt myokardu a ako sa po ňom lieči?
svokru museli operovat po infarkte jej zlyhalo srdce, dava sa dokopy uz 2r 😥
Budeš dostávať lieky na riedenie krvi, budes si musieť strážiť dobrého hodnoty krvného tlaku. Ostatné ako normálny človek- zdravá životospráva, primerany pohyb. V mnohych prípadoch nenastanú žiadne trvalé následky, budeš normálne fungovať.
Sa mozrejme s ohľadom na svoju diagnózu. Ak budú nejaké trvalé následky budú sa liečiť podľa príznakov, respektíve ak bude treba nejaká operácia..., ale plnohodnotne sa väčšinou tito ľudia zaradia do života.
Infarkty sú väčšinou v dôsledku zlej životosprávy, nadváhy, obezity, fajčenia, vysoký cholesterol a podobne
@stanulienkat ďakujem za povzbudenie som mesiac po infarkte myokardu liečim sa na krvný tlak,mam už asi 2 týždne nevoľnosť je mi zle a pocit tepla v ľavej ruke.
@rejko56 môj otec prekonal 3x v priebehu 7 rokov. Zlá životospráva, alkoholizmus, fajčenie...
Vserky prežil bez nejakej ujmy. Po poslednom mu nasadili lieky. Niečo pod jazyk ak mu rapídne stupne tlak a niečo na tlak a srdce.
Po roku svojvoľne vysadil, lebo usúdil, že mu je z nich horšie ako keď ich nebral a že si na nich srdce navyklo.. ako áno, párkrát sa stalo, že v priebehu dňa musel aj dve tabletky pod jazyk brat, ale ani po poslednom infarkte, ktorý mimochodom dostal doma, keď sme s ním boli samé 3 deti a najstaršie malo 9 rokov, neprestal ani len piť.
Teraz je už 26 rokov. Stále žije, bez liekov, žiadna zmena, len tá, že pred 14 rokmi prestal piť.
@majulino take navody nedavaj.😁😂 Nie kazdemu sa take zadari. Asi ma tuhy koren.😁
@stanulienkat alebo aj z permanentneho podvedomeho, pripadne ineho stresu 🙂
@tttbb ano, ale to je zase len spustac vysokeho tlaku...
@stanulienkat to nebolo myslené ako návod 🫣
Len na margo toho, že ozaj sa dá normálne žiť.
Mám radšej vymazať?