Iná veľkosť zreničiek

23. aug 2024

Ahojte,

muž poobede spal, keď vstal a prešiel nejaký čas prišiel do obývačky
Mal každú zrenicku v oku inú. V jednom oku normálna mala a v druhom oku velka.
To som nikdy predtym nevidela, na nete som našla len články o drogách a to sa jeho netýka

Máte nejakú skúsenosť?

Ďakujeme

patus_2
23. aug 2024

Neudrel si hlavu? Pri otrase mozgu bývaju zreničky rozdielne. A je aj možná krátkodobá strata vedomia, že si úraz nepamätá.

patus_2
23. aug 2024

Sleduj, či nieje ospaly, malatny alebo či nezvracia, či ho neboli niekde hlava. Ak áno, tak choďte k lekárovi.

thirstymonk
23. aug 2024

Môže byť, napríklad aj pri mozgovej poražke ako jeden z príznakov. Tiež sa mi to často stávalo, keď som kukal do zrkadla. Napokon mi došlo, že to bude tým, že do jedného oka mi priamo svieti svetlo, ale druhému oku v priamom svetle vadí moj obrovský raťafák, tak preto ten nepomer. Ale zas je pravda, že ja mam taký nos, že s nim možem sneh odhrňať.

haley7897
23. aug 2024

Tych pricin moze byt niekolko. Je mozne, ze to nieje nic vazne a rovnako to moze mat zavaznu pricinu. Urcite smer Dr.

autor
23. aug 2024

@patus_2 nie, neudrel. Sme spolu cely deň

autor
23. aug 2024

@patus_2 nie, nič z toho

autor
23. aug 2024

@haley7897 ďakujem

autor
23. aug 2024

@thirstymonk ďakujem

haley7897
23. aug 2024

Chodte Dr. Radsej ist zbytocne ak by nic nezistili, ale priciny mozu byt aj velmi zavazneho charakteru a bolo by zbytocne nestastne nieco zanedbat. Drzim palce nech to nic nieje.

dadushka007
23. aug 2024

Ja som to riešila minulý rok u mňa. Náhodou som si všimla, že mám kazdu zrenicku inú, neviem ako dlho som to uz mala, možno roky. Bola som na ocnom, u neurologa, na magnetickej rezonancii mozgu. Nič sa nezistilo a zrenicky mam stále rozdielnej veľkosti. Už som to ďalej neriešila, bola som rada, že mám mozog čistý aj u očného všetko OK.

autor
23. aug 2024

@dadushka007 budem ho musieť dotlačiť k doktorke
Dúfam, že to bude take nič ako aj u teba a že obaja budete zdravi

mamamasama
23. aug 2024

Radím pohotovosť.

dzescebuly
23. aug 2024

Keď tak si aspoň zavolaj na pohotovosť nech ti poradia či prísť

autor
23. aug 2024

@mamamasama ďakujem

autor
23. aug 2024

@dzescebuly ďakujem, skúšam, dovolať sa tam je snáď zázrak

iwesska
23. aug 2024

Nahla zmena velkosti zreniciek - na kazdom oku ina,nie je v poriadku. Ak je rozdiel markantny,signalizuje to problem. Ak teda zrovna nestal tak,ze do jedneho oka mu svietilo a do druheho nie.

lucia147852
23. aug 2024

Ak to predtým nemal môže to signalizovať krvácanie do mozgu. Smer urgent

mclissa
23. aug 2024

Ja mavam vzdy jednu zrenicku mensiu pred chorobou, lavu. Od nepamati, mama vzdy vedela kedy budem chora. Mam to doteraz.