Ahojte mam na vas prozbu.zacala mi pred pol rokom rosacea na tvari liecia ma na to dusikom..ale mam pocit ze sa to zacalo zase zhorsovat som nestastna z toho nikdy som take problemy s pletou nemala.ani v puberte.max jeden pupacik inak krasna hladka plet ale obavam sa ze mi rosacea prepukla z neustaleho velkeho psychickeho vypetia ktore denno denne zazivam a stres mi to nenormalne zhorsuje..rozmyslam ze vyskusam imunoglukan na podporu imunity ci sa mi to nezlepsi...ale bojim sa zeby sa mi to aj nezhorsilo sice o tom pochybujem..mate niekto s tym skusenosti? Ci to moze pomoct? Som uz zufala..
@jedinecna888 aj ja mam rosaceu okolo nosa, mne pomohlo umývať plet len vlažnou vodou (dovtedy som si umývadlá tvar v sprche) plus používam kyselinu azelaovu v 20%nej koncentrácii...
Mne veľmi na rosaceu pomohol krém Soolantra (na predpis od dermatologa), doslova mi ju vyliečila. Viem ze mám nábeh a nejako to stále niekde drieme ale mám teraz peknú pleť bez problémov - je to už asi 2 roky čo som ju vysadila a používala som neviem presne ale zopár mesiacov - možno cca 3-4