Impetigo - skúsenosti

michaelam2
3. feb 2023

Ahojte, tie ktore mate skusenost s touto chorobou, ako ste reagovali po natreti atb mastou? Ja som mala zlte chrasty a ked som to natrela tak sa mi este tie chrasty zvacsili o dost. Natrela som to cca dve hodiny dozadu.

viera
3. feb 2023

@michaelam2 Ahoj nepamatam si ze by mi lekarka davala na impetigo atb mast, ale dala mi antibiotika (zvnutra) na dlhsiu dobu.Nie kazde antibiotikum zabera na impetigo..Ako mas nastavenu liecbu?

michaelam2
autor
3. feb 2023

@viera dostala som fucidin mast a mam si to 2x denne natierat. Ty si mala len atb tabletky?

viera
3. feb 2023

@michaelam2 A tebe nedala ziadne tabletky antibioticke?Ano ja som mala iba ant.tabletky. S nicim som si to nepotierala...A brala som ich tak nejak 2-3tyzdne..Postupne to zacalo miznut ale bola to riadna pliaga.

lentak1223
3. feb 2023

@michaelam2 Ahoj, nám najskôr dávala masť, ale tie žlté chrasty bolo treba pred nanesenim jemne odstrániť. Čiže najskôr sme dali gázu do teplej vody s kvapkou dezinfekčného mydla a jemne odstrániť tie chrasty. Dať na to nejaké antiseptikum. A až potom krém, lebo on sa nevie dostať k tej baktérií cez tie chrasty. Keď to nezačne ani tak miznúť budú potrebne ATB.

michaelam2
autor
3. feb 2023

@viera dala, len zatial si ich nechcem davat ak to nie je uplne nevyhnutne, lebo v pondelok mam jedno vysetrenie a nemozem brat pri nom atb ...co som citala tak vacsinou sa to lieci antibiotickou mastou a ak nezaberie, tak potom tabletky

@lentak1223 a ked ste naniesli mast tak ako to dalej postupovalo? ako to vyzeralo? kedy asi zacala zaberat?

xsuzannex
3. feb 2023

Framykoin 3x denne a pomedzi to potierat repik a dettol antisepticky sprej

xsuzannex
3. feb 2023

+ vit.B

lentak1223
3. feb 2023

@michaelam2 najprv sa nezdalo,že to mizne, ale postupne to odišlo.