Ahojte, tie ktore mate skusenost s touto chorobou, ako ste reagovali po natreti atb mastou? Ja som mala zlte chrasty a ked som to natrela tak sa mi este tie chrasty zvacsili o dost. Natrela som to cca dve hodiny dozadu.
@viera dostala som fucidin mast a mam si to 2x denne natierat. Ty si mala len atb tabletky?
@michaelam2 A tebe nedala ziadne tabletky antibioticke?Ano ja som mala iba ant.tabletky. S nicim som si to nepotierala...A brala som ich tak nejak 2-3tyzdne..Postupne to zacalo miznut ale bola to riadna pliaga.
@michaelam2 Ahoj, nám najskôr dávala masť, ale tie žlté chrasty bolo treba pred nanesenim jemne odstrániť. Čiže najskôr sme dali gázu do teplej vody s kvapkou dezinfekčného mydla a jemne odstrániť tie chrasty. Dať na to nejaké antiseptikum. A až potom krém, lebo on sa nevie dostať k tej baktérií cez tie chrasty. Keď to nezačne ani tak miznúť budú potrebne ATB.
@viera dala, len zatial si ich nechcem davat ak to nie je uplne nevyhnutne, lebo v pondelok mam jedno vysetrenie a nemozem brat pri nom atb ...co som citala tak vacsinou sa to lieci antibiotickou mastou a ak nezaberie, tak potom tabletky
@lentak1223 a ked ste naniesli mast tak ako to dalej postupovalo? ako to vyzeralo? kedy asi zacala zaberat?
Framykoin 3x denne a pomedzi to potierat repik a dettol antisepticky sprej
+ vit.B
@michaelam2 najprv sa nezdalo,že to mizne, ale postupne to odišlo.
@michaelam2 Ahoj nepamatam si ze by mi lekarka davala na impetigo atb mast, ale dala mi antibiotika (zvnutra) na dlhsiu dobu.Nie kazde antibiotikum zabera na impetigo..Ako mas nastavenu liecbu?