Igg pozitívny aj igm poziívny

lily14
26. apr 2021

Ahojte v decembri som prekonala covid a dnes na protilátky mi vyšli tieto hodnoty igg pozit aj igm pozit?? Chápem že mám protilátky ale znamená to že aj mám akútne ochorenie?? Ďakujem vysvetli mi to niekto

mimamik
26. apr 2021

@lily14 kolegyni vyšlo IGM pozitívne po 3 mesiacoch od covidu...ja mam IGM pozitívne PP 5 týždňoch plus mam v správe napísané že IGM sa môže tvoriť niekoľko týždňov od nakazenia....zároveň prítomnosť IGG vylučuje ze človek by bol infekcny.

lily14
autor
26. apr 2021

@mimamik čo? Takže mám covid?

mimamik
26. apr 2021

@lily14 ano pravdepodobne niekde v tele môže byť nejaká časť virusu, ono to asi nejakú dobu môže kolovat v organizme, pripadne sa môže tento typ protilátok tvoriť niekoľko tyzdnov po prekonaní ale určite nie ste infekcna, ja som to riešila dnes so svojou obvodnou a takto mi to vysvetlila....viac k tomu neviem, ten mechanizmus je zložitý....

lily14
autor
26. apr 2021

@mimamik čiže antig test mi ukáže pozit?

mimamik
26. apr 2021

@lily14 nie neukáže mne zároveň robili aj ten a ten mam negatívny však píšem že je vylúčené že by si bola infekcna keď máš aj igg protilatky

lily14
autor
26. apr 2021

@mimamik ja som to pocho že som prekonala ale zároveň zase dostala a akútnej zase mám...joj stresy

mimamik
26. apr 2021

@lily14 mňa to tiež vystresovalo keď som videla igm že akútna fáza ešte prebieha keď som dnes dostala vysledky, bohužiaľ neviem viac k tomu....

tenerifka
26. apr 2021

@lily14 a ako sa citis? Novu mutaciu mozes dostat znova, nemusis byt chranena proti brazilskej, ak si napr.v decembri prekonala cinsku. Ani samotni vedci este nevedia, ake vysoke je riziko a do akej miery moze ochranit prekonanie covidu ci terajsie ockovanie proti novym mutaciam. Daj si urobit antigen a ak je to este pozostatok z decembra(nemal by uz byt), tak ti vyjde negativny, ak vyjde pozitivny, pravdepodobne ho mas znova

lily14
autor
26. apr 2021

@tenerifka “Teraz som prišla na antigen.testu som negat! Tam mi to krásne vysvetlili že mám protilátky a žiadna akútna infekcia...uff ale mi odlahlo”

janage
26. apr 2021

@lily14 v KE kde teraz testujú pre štúdiu dávali letacik s presnými pokynmi a vysvetlením. Tuším aj na stránke korona Košice ako je ten odsek testovanie na protilátky sa vieš preklikať.

lily14
autor
26. apr 2021

@janage chaoticky je to napísané...že vraj im tam stále volajú čo nerozumejú a to mám aj ja vs😝

janage
26. apr 2021

@lily14 mne to prišlo celkom zrozumiteľne. 4 možnosti poz.neg, poz poz, neg.poz a neg neg. A pri tvojej kombinácii bolo odporúčanie na antigen.test čo si aj urobila.

lily14
autor
26. apr 2021

@janage
@janage mňa plietol ten druhý papier vo k nemu priložili

janage
26. apr 2021

@lily14 ak pozerám, že Ti vyšli oba poz, poz. Podľa pokynov si ochorenie prekonala, iba ak by si mala horúčku atď (čo som pochopila, že nemáš)máš kontaktovať lekára
@lily14

janage
26. apr 2021

@lily14 tak isto sme to mali na tom malom letáku. Zle som na začiatku prečítala Tvoje úvodné info a myslela som, že ti vyšla kombinácia že si v akútnej fáze.

lily14
autor
26. apr 2021

@janage vyšlo mi obe pozit....má keď som malo v decembri covid ani vtedy som žiadnu horúčku nemala iba nádchu a strata čuchu a chuti

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
poopsie
9. máj 2021

Ja by som len doplnila, že ak máš vš, to ti nezaručuje, že máš v hlave viac závitov.