Ahojte v decembri som prekonala covid a dnes na protilátky mi vyšli tieto hodnoty igg pozit aj igm pozit?? Chápem že mám protilátky ale znamená to že aj mám akútne ochorenie?? Ďakujem vysvetli mi to niekto
@lily14 ano pravdepodobne niekde v tele môže byť nejaká časť virusu, ono to asi nejakú dobu môže kolovat v organizme, pripadne sa môže tento typ protilátok tvoriť niekoľko tyzdnov po prekonaní ale určite nie ste infekcna, ja som to riešila dnes so svojou obvodnou a takto mi to vysvetlila....viac k tomu neviem, ten mechanizmus je zložitý....
@lily14 a ako sa citis? Novu mutaciu mozes dostat znova, nemusis byt chranena proti brazilskej, ak si napr.v decembri prekonala cinsku. Ani samotni vedci este nevedia, ake vysoke je riziko a do akej miery moze ochranit prekonanie covidu ci terajsie ockovanie proti novym mutaciam. Daj si urobit antigen a ak je to este pozostatok z decembra(nemal by uz byt), tak ti vyjde negativny, ak vyjde pozitivny, pravdepodobne ho mas znova
Ja by som len doplnila, že ak máš vš, to ti nezaručuje, že máš v hlave viac závitov.
@lily14 kolegyni vyšlo IGM pozitívne po 3 mesiacoch od covidu...ja mam IGM pozitívne PP 5 týždňoch plus mam v správe napísané že IGM sa môže tvoriť niekoľko týždňov od nakazenia....zároveň prítomnosť IGG vylučuje ze človek by bol infekcny.