Ahojte, chcela by som sa spýtať…momentálne sa mi prerezávajú 3 zuby múdrosti s tým,že sú celkom vonku ale nie úplne, a zároveň cítim,že pravdepodobne začína rásť už aj štvrtý. Chcela by som sa spýtať,že kedy je nutné tie zuby múdrosti odstrániť? Žiadny ma ešte nebolel (odklopem) len niekedy možno trošinku cítim,že niečo tam rastie. Je možné,že niektorý zub vyrastie úplne normálne a nebude ich treba vytiahnuť? Či treba si ich dať vytiahnuť aj keď nebolia alebo teda zatiaľ nie su s nimi žiadne problémy?
Však pokiaľ nemáš žiadny problém a sú zdravé, tak načo ich chceš dať trhať?
ja som tak mala zub múdrosti zubárka odporučila dať vytrhnúť ešte kým nebolí, ja som nechcela že však načo, keď ani neviem, že ho tam mám..mala som ho viac než 4 roky, žiadne problémy..a naraz z večera do rána mi napuchlo strašne líce, nevedela som či ma ofúklo, alebo čo sa deje..doktorka ma poslala k zubárke, tá sa pozrela a hneď vedela, že zub múdrosti..vytrhli mi ho a mám pokoj, hneď po vytiahnutí sa mi uľavilo
Autorka, na tvoju otazku ti da odpoved len tvoj zubar, nikto iny…
Zuby múdrosti mi rástli počas skúškového VŠ. Vyšli, zašli, postupne vyliezli úplne. Dodnes mám všetky 4, už dobrých 20 rokov.
Pokial s nimi nemas problemy a zubar ti povie, ze ti nijako negativne neovplyvnuju ostatne zuby, nedavala by som si ich vybrat. Mne napr jeden zubar odporucil vybrat vsetky a dalsi, ze staci jeden. Zatial ich mam vsetky.
A tvoj zubár čo hovorí?