Idete sa dať zaočkovať AstrouZenecou, alebo si počkáte na možnosť inej vakcíny?

kikuska63
28. feb 2021

Ockovanie proti covid mi príde ako veľmi citlivá téma, keďže sa ľudia kvôli tomu casto hádajú. Poprosím vás v komentároch žiadne osočovanie ani nepekné slová, každý ma právo na svoj názor. Chcem sa spýtať iba ľudí, ktorí majú možnosť sa už ockovat. Idete sa dať zaočkovať Astrou Zenecou, alebo si počkáte na možnosť inej vakcíny ?

cucoriedkacucoriedka
28. feb 2021

@kikuska63 ja este nie som na rade....ak by som bola tak anooo....aj astrou zenecou...je to virusovy vektor...vyvolava silnejsiu imunitnu odpoved
Ale je to individualne.takze treba pocitat s beznymi kratkodobymi vedlahsimi ucinkami..
.a mozno to bude bez nich;) takze za mna ano

paskolinka
28. feb 2021

urcite ano, na rade nie som, ale keby som bola, tak ano

loginexistuje
28. feb 2021

urcite ano nie je dovod si vyberat v tejto situacii

sorciera24
28. feb 2021

mam moznost sa ockovat touto vakcinou,a le nejdem sa....pockam na to ako sa to bude vyvijat, ake budu nez. ucinky nielen aktualne, aj dlhodobe, aka bude ucinnost......a budem porovnavat s inymi....nikam sa neponahlam

cucoriedkacucoriedka
28. feb 2021

@sorciera24 bebude sa to dat velmi porovnavat...hlavne co sa tyka neziaducich ucinkov.lebo to bude individualne....tie ziaduce ucinky vakcinacie budu zrejme spocivat v tom po ktirej vakcine bude aka chorobnost..resp.moznost nakazy...uvidime veru co prinesie najblizsie obdobie....ale ano aj toto je super strategia

evinqua
28. feb 2021

Ano, dnes som dostala 1.davku, nezvazovala som nedat, ked je moznost

sssimikkk
28. feb 2021

Manzel bol, ja nemam narok, neviem o tom ze by sme si mohli na nejaky virus vseobecne vyberat ci chcem taku vakcinu alebo onaku, aj ako decka, nikto sa nepytal kto ju vyraba a ci neexistuje "lepsia". A priznak ako "pocit smadu v noci" ako vraveli v reportazi niektori ucitelia teda pre mna osobne nie je relevantny vedlajsi ucinok

martinajurkechova
28. feb 2021

Za seba môžem povedať, že sa dám zaočkovať až vtedy, keď nebudem mať na výber. Som alergická na niektoré lieky a naozaj sa bojím toho koktejlu čo zbuchali za pár mesiacov.

ingrid2304
28. feb 2021

@kikuska63 Bola som včera.

kiwi3
28. feb 2021

ja by som na tvojom mieste nevahala. lepsie dva dni s horuckou (prinajhorsom) ako nemocnica alebo nebodaj smrt. pred tymi chrani astra zeneca velmi spolahlivo. na dalsiu vakcinu by som necakala, je to asi druha najlepsia (tak to teraz vyzera) a je mala pravdepodobnost, ze ti ponuknu tu prvu najlepsiu. a najdolezitejsie, ci vobec a kedy ti ju ponuknu... ? vakcin je malo, ktovie co bude dalej. a pred prazdninami predpovedam velku bitku o ne. ber co je

kikuska63
autor
28. feb 2021

Baby mám 20 rokov a bojím sa neskorších vedľajších účinkov o takých 10-20 rokov... som predavačka na skrátený úväzok popri škole

matus7030
28. feb 2021

@kikuska63 som ucitelka a dala som sa Asrou zaočkovať. Lepšie, ako nič. V našom veku inak prídeme na rad ako posledné - možno niekedy na jeseň a kto ti zaručí, že potom si budeš môcť vybrať. Po 1.vakcíne som mala teplotu a zimnicu 2 dni, potom OK.

meluela
28. feb 2021

@kikuska63 Ake neskorsie vedlajsie ucinky mas z x ockovani, ktore si absolvovala v detstve? Preco si myslis, ze prave po tomto ockovani by si mala mat?

noami12
28. feb 2021

Ja som bola ta, ktorá hovorila pár mesiacov dozadu ze keď budu vakcíny sa zaočkovať nedá dokiaľ to nebude povinné, ale zmenila som názor nakoľko vidím ze v druhých štátoch je veľa ľudí zaockovanych a už im táto situácia uticha... Ale nakoľko som tehotná, uvidím po pôrode kedy sa dostane za 1. Rád aj na mňa a za 2, ja mam slabú imunitu, čiže ja určite prvé čo bude sa pôjdem poradiť s imunologom. No sputnik tu ešte nemáme, ale ja by som si dala najradšej asi ten.. Ale samozrejme, keď máš tu možnosť, nemáš na čo čakať.

paskolinka
1. mar 2021

moj nazor je, ze treba sa dat ockovat, ked je moznost. ti, co velmi preberaju, mozu na to doplatit. aku mas zaruku, ze ked sa nedas ockovat teraz a budes cakat na "nieco lepsie", ze o par tyzdnov/ mesiacov nedostanes covid a neskoncis v nemocnici? a urcite by som sa nebala nejakych vedlajsich ucinkov, co sa prejavia po 10 rokoch. to co je za blbost? naopak ovela pravdepodobnejsie je, ze ti, co sa nedaju ockovat, tak mozu skocit s covidom v nemocnici ovela skor ako o 10 rokov.

janeane
1. mar 2021

Dala som sa očkovať. Aj napriek tomu, že plánujem otehotnieť. Toto je ale teraz prvoradejsie a prišlo mi hlúpe čakať. Reakciu som mala pomerne silnú, nečakala som to, ale iné sa v tejto situácii robit nedá. čakať a riskovať, či sa vôbec potom dostanem na radu... To nie. Ak to má aj vo mne niečo zanechať, určite to bude oveľa menej, ako sa nakaziť...

patrishapat
21. mar 2021

No ako vidím tento štát je stratený. Plačem z vás

ckatka
16. apr 2021

@kikuska63 dala si sa? Ja myslím že lepšie Astra ako nič. Naozaj.

zuzkalujza
16. apr 2021

Ja áno, už som aj registrovaná, tak dúfam, že termín príde čoskoro. Chceme v lete ísť na KET, tak by som to mala rada už pred tým za sebou.

stanulienkat
16. apr 2021

@martinajurkechova koktejl nezbuchli za par mesiacov, len ho dovariovali na tie kmene. Ved sa omiela uz rok ako sa vakciny vyrabaju. Ak sa bojite zrazenim, nasadte si 2 tyzdne predtym Anopyrin 100 mg denne.

sorciera24
16. apr 2021

@stanulienkat a rok nie ej par mesiacov?.....vakicny sa bezne skumaju roky......dlhe roky sa overuju (a aj tak nei su uplne bezpecne) a toto je dostatocne? nik nevie, ake to bude mat ldhodobe nasledky, ci vy ano?...

stanulienkat
16. apr 2021

@sorciera24 nie. Par mesiacov som nemyslela 12. Tie vakciny sa vyvijali ooovela dlhsie a podla variacie sa potom len ucinne kmene nejako dotvaraju. Ako pri vakcine na chripku. Ten zaklad je dlhodobo vyvijany a skumany a kazdy rok sa podla ocakavanej mutacie virusu chripky len dotvori mechanizmus podla typu virusu. Neviem ti to lepsie vysvetli, nie som taka mudra🙂, ale zhruba takto som to citala. Takze to nie je tak, ze teraz je Covid, podme vymysliet vakcinu. Ten protivirusovy zaklad uz je proste vymysleny a odskusany. Ja viem,ze ludia nie su nadseni z ockovania,ale nikto nic lepsie zatial nevymyslel. A keby si ludia precitali pribalovy letak len z takeho bezneho Ibalginu,alebo Diclofenaku, tak by to ani nejedli. V mnohych pribalovych je spominany infarkt, mozgova prihoda.....a ine smakociny a ludia to zeru ako lentilky.

sorciera24
16. apr 2021

@stanulienkat ako kto, ja si citam kazdy pribalovy letak a mam precitane letaky liekov, vakcin, vsetkeho a preto neockujem ani klasickymi....studujem problematiku ockvoania a venujem sa jej vyse 10 rokov (viem, malo),a le toto, co ty psies nie je pre mna argument z haldiska toho, co uz viem.....a cudovala by som sa, ze pre niekhoo ano.....ale je to tvoj nazor...

ndrag
16. apr 2021

Ano, dam si Astru Zenecu hned ako bude mozne. Nerozumiem tomu strachu zo zrazenin, hlavne ak sa boja zeny co dlhe roky fajcia a beru hormonalnu antikoncepciu, alebo su do toho vsetkeho este aj obezne. To vam nevadi, ze si to mozte takto privodit s omnoho vacsou istotou? Ale vakcina s niekolko nasobne nizsim rizikom uz nieje ok?

zuzkalujza
16. apr 2021

Presne, riziko je také malé, že aj až smiešne aký rozruch okolo toho je......

sorciera24
16. apr 2021

@ndrag jasne, že vadi, preto nie som obezna neberiem HAK (ani ine lieky), ani nefajcim.......neviem, kde beries toto zovseobecnenie....kazdy ench si asi zvazi rizika, nie?...ine staty si uz zvazili....len my tu berieme vsetko......ale ved to je na kazdom....kludne sa ockuj, nik ti to neberie......

ndrag
16. apr 2021

@sorciera24 to nieje zovseobecnovanie, ale ironia.

sorciera24
16. apr 2021

@ndrag jaj tak, neznelo to tak...

mondolina
16. apr 2021

@kikuska63
áno som už zaočkovaná Astrou, aj moje okolie. Neumrel nikto.

matus7030
17. apr 2021

@zuzkalujza nechcem ti kaziť ilúzie a samozrejme drzim palce nech ti to vyjde ako si naplanujes vsetko. Ale spytaj sa najprv lekara. Moja gynekologička mi povedala, že neodporúčajú tehotenstvo minimálne 3 mesiace po vakcinácii. Či už prirodzene, alebo umele oplodnenie. A ak sa dáš očkovať Astrou počítaj s tým, že druhá dávka je po tých 10 týždňoch až. Ja som mala tiež dilemu čo spraviť. Som už zaočkovaná (16.2.) a na budúci týžden by som už mala mať druhú dávku. Veľa šťastia!