Ahojky, mám taku dosť nepríjemnú otázku, hlavne pre mňa, kedykoľvek si vlastne na to spomeniem tak mi to len veľmi dlho vŕta hlavou a k ničomu sa nedostanem.mám 19 rokov a v októbri idem na operaciu skoliozy do Žiliny k primárovi Popluharovi. Keďže som nič moc nezistila o tom ako to budú vedieť dať doporiadku totiž môj stupeň zakrivenia je niečo okolo 70( zhoršili to aj dlhodobé problemy s bedrovým kĺbom) mimo toho že ma zaujíma, aka je vôbec šanca že ešte budem mať rovný chrbát, tak aj to že ako neskôr zvládnem tehotenstvo? Bola by som rada za každú radu.
Známa bola na operácii a má dieťa, len musela rodiť sekciou kvôli chrbtici.
@thereisabear to nie vždy plati, ja síce musím rodiť len cisárskym, ale kvôli srdcu, no keby som nemala operované srdce, tak ma nechajú rodiť prirodzene 🙂
@biem22 môže byť, závisí asi od stavu a pod.
@emma45 existuje na FB skupina : Skoliozu pátere - poradňa a vaše skúsenosti. Všetko sa tam dozvieš, stačí ju poriadne prečítať. V každom prípade máš zanedbanu skoliozu, čiže operácii sa nevyhnes ale aj po nej musíš celý život cvičiť, cvičiť a cvičiť každý den, pokiaľ existovať ďalších 50 rokov v bolestiach.
@gemerka17 môžem poprosiť link na stránku?nejde mi to vyhľadať
@emma45 mám operovanu skoliozu už niekoľko rokov a momentálne som druhý krát tehotná a klop klop opäť všetko v poriadku ako pri prvom 🙂