Ide o syndróm karpálneho tunela?

andy6819
2. apr 2021

Ahojte, dnes som asi 4 hodiny sa hral na playstatione (samozrejme s občasnými prestávkami na jedlo pitie a tak) keď som to išiel už vypnúť a vystrel som ruku, tak ma chytil v pravej ruke, ktorá je moja dominantná extrémne nechutný pocit, ako by mi popraskali a ponarovnávali sa všetky žily v ruke, nevedel som, či na mňa ide infarkt alebo čo, ale fakt to bolo extremne nechutne 😀 mám administratívnu prácu, čiže cez týždeň cca 6 hodín denne bývam za PC. Teraz mi už v ruke nepuká, ale cítim na určitých častiach pálenie a jemne mi ihličkuje v tej ruke. Vie niekto čo mi v tej ruke popraskalo, či to boli žily, šľachy a či toto celé je syndróm karpálneho tunela? Pri hraní keď držím ovládač od playstationu tak mávam zvesené ruky pod stolom, takže mávam dlho navreté žily, neviem či to s tým má nejaký súvis😀 ďakujem moc!

laurika999
2. apr 2021

@andy6819 Kto normálny dospelý sa hrá 4 hodiny na playstation. To už je závislosť. Si skôr rieš hlavu, ako ruku.

andy6819
autor
2. apr 2021

@laurika999 mám 22 rokov, nie 45. A keď to niekoho baví, tak prečo nie? Čo mám celý deň behať s vysávačom po byte v tejto dobe lockdownovej alebo čo? Každopádne ďakujem, za rozumný príspevok a radu. Neviem kto z nás by tu hlavu mal riešiť😀

simsalabim
2. apr 2021

@andy6819 karpalny tunel je mravencenie v zapesti az do dlane, trpnutie, vystreluje to od zapastia cez dlane k prstom okrem malicka. Ruka je akoby strpnuta, slaba, jemna motorika obmedzena, neda sa poriadne s mysou manipulovat, lebo prsty trpnu, nepouchaju, dlan mravenci. Ja mozem fungovat iba s vertikalnou mysou.

andy6819
autor
2. apr 2021

@simsalabim uf, tak to asi zatial nemam. Skôr som nechápal, že čo mi to v tej ruke tak nechutne popraskalo, keby som ten pocit mal popísať, tak to bolo akokeby som mal pokrčené žily v ruke a po vystretí ruky sa zrazu všetky narovnali, také hrozne nechutné pukanie😀

simsalabim
2. apr 2021

@andy6819 urcite nie, karpalny tunel je nedokrvenie a stlacanie nervu, co vedie v zapasti smerom k prstom a ty mas uplne ine priznaky.

evamea
2. apr 2021

@laurika999 Veľa normálnych dospelých sa hrá na konzolách. Odporúčam Witcher 3. 😎

laurika999
2. apr 2021

@evamea Ale 4 hodiny denne ?