Ide o problém brušnej aorty?

12. nov 2024

Od rana mam citim pri chodzi alevo v pokoji take tepanie v oblasti brucha,akoby svalove zasklby. Teosku ma aj pobolieva zaludok. Ale od rana bol stresujuci den,okrem toho mam tetaniu,ze mam svalove zasklby niekedy vsade. Ct bricha s kontrastom mi robili pred 3 mesiacmi,tak snad by videli nejaki vydut brusnej aorty. Prosim,ukludnitr ma,ze mi len sibe 😅

pribinak
12. nov 2024

Áno šibe Ti

nikita1109
12. nov 2024

Menstruacia

guudy
12. nov 2024

Brusna aorta je nova tema pre hypochondrov? Min tretia rovnaka tema za posledne dni🙄

stanulienkat
12. nov 2024

@guudy podla mna 1 a ten isty psychos. Neuveritelne, co sa tu posledne mesiace deje. Samy hypochonder.

pribinak
12. nov 2024

@guudy to tu stále dokolecka píše 1 a tá istá osoba. Prípad pre psychiatra

pribinak
12. nov 2024

@stanulienkat toto nebude hypochonder, skôr nejaké úzkostné porúchy a fóbie

stanulienkat
12. nov 2024

@pribinak ved to maju skoro vsetci, co sem poslednuvdobu pisu o zdravotnych problemoch. Pochodia 10 lekarov, nic im nie je. A pritom by stacil 1 psychiater. Uzkostne stavy, panicke ataky...

autor
12. nov 2024

@pribinak 😆

autor
12. nov 2024

@pribinak
@stanulienkat priklanam sa damy,poslednu dobu sa citim fakt uzkostlivo,mozno to mam z toho 😀a tiez pocit,ze som ako hypochodner. Ked mi robila doktorka ionogram naposledy,mala som velmi nizku hladinu magnezia a draslika. Mozno aj preto mam take blbe stavy. Nerovnovaha elektrolytov alebo co.

autor
12. nov 2024

@stanulienkat a pisem tu 1x prisaham

diewcatqoo
12. nov 2024

Aneuryzma aorty je nejaka nova moda vsetkych hypochondrov na koniku? 🙂

sarandon
12. nov 2024

Utesim ta. 3- mesacne CT- cko ti je pri pripadnej akutnej disekcii aorty akurat tak na "hu hu"

anka4434
12. nov 2024

Brucha ta boli z toho že nad tým bruchom cely deň rozmýšľaš a zameriavaš sa na to.ja tiež cítim pulz v bruchu často a hlavne keď som nafúknutá. Netreba riešiť a sledovať sa

diewcatqoo
12. nov 2024

@sarandon ehm, keby mala akutnu disekciu aorty, tak neriesi, ze obcas citi pulz v burchu a urcite nepise na MK. Bohuzial, s disekciou aorty mam skusenost u velmi blizkeho clena rodiny.

taktotedanie
12. nov 2024

@guudy podl mna je to ta ista osoba
Tetania a panicke ataky su uz otrepane, brusna aorta je teraz jednotka na MK

autor
12. nov 2024

@taktotedanie hovorim,ze nie som. No nemam to ako dokazat :p a normalne som sa spytala. Tak je mi divne,takto mi nebolo,to tu uz clovek nic nemoze napisat. Lebo je bud sprosty, hypochonder,psychopat a neviem co este..

autor
12. nov 2024

@sarandon ale skor vydutinu aorty,nie zrovna disekciu. To viemw,ze su take bolesti,se by som tu nenapisla ani bu

autor
12. nov 2024

@anka4434 rada by som to neriesila ale rost ma to vyrusuje cely den.

mamina7070
12. nov 2024

vydut brusnej aorty je new rakovina mozgu

sarandon
12. nov 2024

@diewcatqoo neviem ci si moj prispevok pochopila

zobaka
12. nov 2024

treba sa poriadne napit a nebrat nic na odvodnenie, ked mas nizku hladinu draslika

autor
12. nov 2024

@zobaka dakujem za prvu normalnu neodsudzujici odpoved🙂

oriesocek
12. nov 2024

Keď máš nízku hladinu draslíka a horčíka, tak si ich dávaj ako suplementy. Ale pozor na draslík, aby si ho nebrala priveľa, keďže tam je nebezpečná potom aj vysoká hladina. Brusna aorta tá nemusí trápiť, ak si mala dobre výsledky 3 mesiace dozadu, tak nie je dôvod, aby sa ti zväčšovala…

anka4434
12. nov 2024

@oriesocek ale tak je aj nepravdepodobné že v mladom veku ( aj keď neviem koľko pani má rokov)môže mat zväčšenú aortu. To by musela mat vysoký cholesterol alebo tlak dlhodobo skôr je to aspoň nad tou 50kou možné že by sa to mohlo stať či to neni tak ? Alebo keby že daake dedične ochorenie ciev má

anka4434
12. nov 2024

Nejdem hovoriť lebo sa ani nevyznám ale aspoň som chcela dať danú osobu do pohody😄

autor
12. nov 2024

@anka4434 vdaka si zlata 🙂

autor
12. nov 2024

@anka4434 mam 30😅ale citim sa na 60+ v poslednej dobe, vysoky cholesterol nemam a ani tlak

anka4434
12. nov 2024

Tak nevidím kde treba hľadať problem

autor
12. nov 2024

@oriesocek dakujem za radu, ano,o drasliku viem,ze je problem, ked to clovek prezenie. Suplementy si davam. Dost pomahaju.

autor
12. nov 2024

@anka4434 ja ho nechcem hladat a ani mat 😀. Len mi prislo zvlastne,ze mam zasklby/tep v bruchu, ked to bezne necitim.