Ide o prejavy choroby alebo psychiky?

3. feb 2020

Ahojte, mate podobnú skúsenosť? Po stresujucom a vycerpavajucom období sa u mňa objavili svalové zasklby, panika ísť medzi ludi - hneď pocit na odpadnutie, trpnutie, točenie hlavy, zalievalo ma teplo, no proste des. Nemohla som sa nadýchnuť, busilo mi srdce. Začala som užívať magnézium, po čase tieto pocity prešli (ešte sa mi to občas stane, ale po uvedomeni, že to nič nieje je to ôk). Ostali ale svalové zasklby, prestala som piť kávu, alkohol a nasadila si persen a ukludnujuce čaje a prešli aj tie. Ale potom som dostala menštruáciu a zasklby a divne pocity sú tu zasa.... Viete mi poradiť co by to mohlo byt? Chystám sa na gynekologické prehliadku, chcem aj odber krvi asi na štitnu žľazu, minerály, ale najviac sa bojím, či nemám nádor na mozgu

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. feb 2020

Ešte ma trápia stuhnuté ruky (obe), krk a vypadávajú mi niekedy veci z rúk

mpg
3. feb 2020

Treba ísť na vyšetrenie k lekárovi, to sa nedá hodnotiť, keď to nevidí, aký je to stav.

sonnenshein
3. feb 2020

Kludne to moze byt panicka uzkostna porucha, skus ist na konzultaciu aj k psychiatrovi.

dilino
3. feb 2020

a nemáš tétaniu ja som mala také iste priznaky a ked si dám magnezium tak mi prejde a vypadavalo mi z ruk pero, lyžička, a zistili mi tétaniu na neurologii ja mám aj epilepsiu ale mám aj tétaniu s takými priznakmi.

deti95060810
3. feb 2020

myslím si to isté čo sonnenshein

autor
3. feb 2020

@dilino aj to ma napadlo, ci to nieje tetania, hlavne, keď si poviem, že je to len v mojej hlave alebo na niečo iné myslím, všetko je OK

autor
3. feb 2020

@sonnenshein vďaka, musím už kdesi ísť,takto iba zbytočne rozmýšľam co to môže byt

112lulu112
3. feb 2020

Môže to byť aj tetania. Ja ju mam tiež a občas mám tiež takéto pocity, ale treba si povedať, že o nič nejde a ukludniť sa. Pravidelne magnézium a prinajhoršom dýchať do sáčku a snažiť sa ukludniť. Ale samozrejme, treba s tým ísť k lekárovi, ten už bude vedieť, lebo nemusí to byť ono.

ivaana789
3. feb 2020

Mne sa to tiež podobá na panickú poruchu...

strapec
3. feb 2020

Mne sa toto dialo keď som mala v práci veľký stres, od stresu som stále zatinala krčne svaly, až sa mi zle dokrvovala hlava - točaky, mravcenie v rukách, zašklby, pomohlo mi magnezko a guajacuran plus psychohygiena. Skús obvodného lekára na základné vyšetrenia a psychológa, drz sa

mana17
3. feb 2020

Tetánia sa dá liečiť magnéziom. Ja si skôr myslím, že je to krčná chrbtica v kombinácii s nedostatkom jódu. Treba piť Vincentku pravidelne lebo jód je úzky profil v strave. Psychológ je posledná voľba skôr by som zvolila meditačnú hudbu alebo meditačné cvičenie. A na koniec dievčence treba každý deň piť čaj z rebríčka, aby nám fungovali všetky naše hormóny v tele.

matus7030
3. feb 2020

Typické príznaky panickej poruchy a úzkosti. A to mi ver, viem o čom hovorím🙈 držím palce. Bude lepšie 🙏

iwesska
3. feb 2020

Nemas nador na mozgu. Tiez som tieto zasklby mala po velmi tazkom stresovom obdobi a nemohla som ani spavat co mi cukalo roznymi castami tela. Okrem toho som mala aj tuhnutie noh,strasne zavraty,rozmazane videnie na jedno oko. Bola som aj na MRI,lebo si neurolog myslel,ze je to SM. A nakoniec to bolo cele len nasledok stresu. Zasklby som si prestala vsimat,uzivala Mg a B-komplex a postupne to cele odoznelo.

dilino
3. feb 2020

skús magnezium nádor na mozgu nemá take prejavy tetania je zo stresu ked som mala prvý tetanický zachvát myslela som si že idem dostať MP bolo mi zlé bušilo mi srdce trpli mi ruky, a potom som si dala jednu tabletku magnezia a do 10 minút prešlo samozrejme bolo mi zlé celý deň bola som malatna ospala ale prešlo to určite chod na vyšetrenie ale prosim nenamyšľaj si že je to nádor zbytočne sa stresuješ ešte viac 🙏držim

klaudscha11
4. feb 2020

Nehladala by osm za tym hned púroste nejaku mega chorobu a nie to este nadory. Podla mna uz z toho ako si to napisala, je zjavne, ze to bude mat daco spolocneho so psychikou

lukasko12
4. feb 2020

@sonnenshein na to podobne idem aj ja

lukasko12
4. feb 2020

Toto presne mavam aj ja dakedy co s tym vazne to mam riesit zo psychiatrom

viktoriatinktury
6. feb 2020

Dobrý deň. Na Váš problém by som Vám určite odporučila Rozchodnicu ružovú, Cordyceps, alebo Korálovec Ježatý. Zaručene pomôže. Sú to liečivé bylinkovo hubové tinktúry určené aj pre takéto stavy. Pre viac inforamácií mi kľudne napíšte rada pomôžem.

luciade
6. aug 2020

Zhoršujú sa zasklby po zjedení sladkého?