Ide o panický atak?

13. feb 2024

Už dlhšiu dobu sa mi dejú také veci, že keď mám niekde ísť (kino, divadlo, skupinové cvičenia...) tak si vsugerujem do hlavy že mi nieje dobre , premýšľam nad tým že mi bude treba vracať alebo ísť na wc, jednoducho že mi medzi ľuďmi príde zle...veľmi ma to obmedzuje, v podstate v tom kine ci divadle prvú polovicu ani nevnímam lebo len v hlave mi idú tieto myšlienky a predychavam sa...už si aj v poslednejndobe kupujem lístok len na kraji akoby som potrebovala mať takú únikovú cestu...naposledy to bolo až také že sa mi úplne triasli ruky a bála som sa že odpadnem...už sa aj bojím niekam chodiť, viem že to nieje normálne...stále si vravím že je to len v mojej hlave a nič mi nieje ale aj tak je to silnejšie ako ja a valcuje má to..neviem ani ako to mám nazvať, ako a ským to riešiť...smutná som z toho

anjelicek26
13. feb 2024

Asi ano... ked mas pocity, ktore ta obmedzuju v beznom zivote, je na case to riesit s psychologom...ukaze ti poriadne dychacie cvicenia, rozoberie problemy, hlavne sa to nebude zhorsovat... kopa ludi "prepasne" ten spravny moment, kedy sa to dalo lahko napravit a su s nich izolovany ludia neschopny vyjst z domu... je uplne jedno, co to spustilo, lekar ti pomoze...to neznamena hned lieky a diagnozy, ale proste pomoc.

kasssiopea
13. feb 2024

Podla toho, co opisujes by mohlo ist o OCD. Da sa to dostat pod kontrolu a zvladnut ale treba to cim skor riesit s odbornikom, lebo uz je to velmi zivot obmedzujuce a bude sa to zhorsovat. Nejakou formou OCD trpi velmi vela ludi, takze nebud z toho nestastna, nie si v takej situacii sama. V kazdom pripade, ako prvu pomoc je dobre nasadit magnezium, Tryptofan a B12, trosku sa Ti ulavi ale ak chces znova zit plnohodnotne, urcite treba ist za psychologom.

gabika0825
13. feb 2024

Pravdepodobne je to ešte v štádiu rozbiehania panickych atakov, no určite by som to riesila s odborníkom, aby sa to nezvrhlo do niečoho často pretrvávajúceho, potom to už je tazsie vyliečiť