Ahojte, máte skúsenosť, že mali podozrenie na epilepsiu, no nakoniec sa nepotvrdilo?
Odpadla som, a ževraj som mala kŕče, tiekli mi sliny a mala som rozhryzenú peru. CT nič neukázalo, ešte ma čaká EEG a MR. Žienky tie, čo máte epilepsiu, myslíte si, že ide o epilepsiu? V rodine ju nikto nemal. Dá sa s tým normálne žiť a pracovať? Alebo budem mať nárok na ID?
@kacena4 Ďakujem, eeg ma čaká v decembri, tak som zvedavá. Hrozné čakačky sú, človek sa ide zblázniť. Preto sa pýtam na prácu, lebo záchvat som dostala v práci, a teraz s tým majú problém..
@bebemonika stalo sa mi to prvý krát v auguste toho roka. Tiež že vraj som mala kŕče ale netiekli mi sliny a pod. Jedine viem, že som som si nič nepamätala ešte asi 2-3 minuty potom. Epilepsia za u mňa nepotvrdila a záchvat sa nezopakoval. Tak dúfam, že to bolo niečo iné.
@anonym00000 No ja si nepamätám vôbec ten záchvat. Úplne zatmenie mám. A absolvovala si aké vyšetrenia?. Bola si aj v nemocnici? Ja dúfam, že ani mne sa to nepotvrdí.
@bebemonika bolo mi robené eeg ale keďže sa nič nepotvrdilo tak som na inom vyšetrení nebola a ani v nemocnici. Záchvat si nepamätám ale vraj som si nepamätala nič, ani meno. Od vtedy sa už nič nestalo, je však pravda, že som vtedy bola v tak obeoshskom strese, že som čakala že sa niečo stane. Držím palce nech bude všetko v poriadku.
@bebemonika mne sa to stalo v aute, vraj som bola nejak divne naklonena a priateľ prudko zabrzdil, so mnou trhlo (hlavou dozadu) a vtedy prišiel záchvat. Bolo mi povedané, že to mohlo byť nedokrvenie mozgu. To len tak na okraj
@bebemonika epilepsia sa môže prejaviť rôzne na eeg sa to dá zistiť moja sestra mala epi a naučila sa s tím žiť a po čase jej postupne aj lieky vysadzali a záchvaty nemala už roky prvý mala v 17 rokoch ale môže sa prejaviť aj ako u teba alebo u detí často sa.prejavi zahladenia,nereagovanim znicoho nič prestane rozprávať a o pár sekúnd opäť v pohode a záchvat si nepamätá nikto
@bebemonika ja som bola viackrát na CT aj na MRI a ani na jednej neukázalo, že mám epilepsiu, na eeg ju ukázalo a potom som bola ešte na takom špecialnejšiom eeg kde ju potvrdilo, .tiež som mala stavy odpadávania, ale odkedy užívam lieky tak pohodička
ct nic nemusi ukazat skor eeg, na mr sa zistuje z coho je ten zachvat ci tam nieco nie je patologike. ale akby to bola epi tak da sa normalne pracovat a zit zavisi od toho ako casto a ake mas zachvaty. na id nevie ci je narok, zalezi od stavu