Ahojte, uz viac ako rok sa mi robia taketo supinky medzi prstami na rukach, niekedy je to horsie. Sem tam aj na dlani. Najprv som si myslela ze je to z dezinfekcie. Co to moze byt ? Kozna mi dala masticku ale nepomohlo. Nemali ste nieco podobne ?
Určite z dezinfekcie a čistiacich prostriedkov, mastiť a mastiť, tá koža je bez výživy. Ešte je dobré zobrať citrón a s tou šťavou vymastiť celé ruky a nechať uschnúť, neumývať. Je to čistý vitamín C.
Moze to byt kontaktny ekzem. Mne pomohlo pouzivanie gumennych rukavic pri domacich pracach ako umyvanie riadu, podlah, okien, pranie bielizne. Z kremov je najlepsia modrá indulona. Je nedrazdiva a premasti.
Mohli by byt za tym plesne, medzi prstami sa to zvykne robit. Vyskusajte esenc.olej z cajovnika, vecer si to natrite pred spanim a nechajte posobit. Zozente si ale kvalitny. Pouzivajte dlhsiu dobu, po 1-2t budete vidiet ci pomaha.a natierat modrou indulonou cez den. Alebo mne pomahal na extremne suche ruky krem od La Roche posay (s lipikar formulou)
Ja som mala pravidelne podobne ruky z prace, kde sme si furt museli dezinfikovat ruky. Uplne zosusene som ich mala. Kremuj viackrat denne