Ide o ekzém?

17. apr 2022

Ahojte, uz viac ako rok sa mi robia taketo supinky medzi prstami na rukach, niekedy je to horsie. Sem tam aj na dlani. Najprv som si myslela ze je to z dezinfekcie. Co to moze byt ? Kozna mi dala masticku ale nepomohlo. Nemali ste nieco podobne ?

tessa2299
17. apr 2022

Ja som mala pravidelne podobne ruky z prace, kde sme si furt museli dezinfikovat ruky. Uplne zosusene som ich mala. Kremuj viackrat denne

daniela2202
18. apr 2022

Určite z dezinfekcie a čistiacich prostriedkov, mastiť a mastiť, tá koža je bez výživy. Ešte je dobré zobrať citrón a s tou šťavou vymastiť celé ruky a nechať uschnúť, neumývať. Je to čistý vitamín C.

dankuk
18. apr 2022

Moze to byt kontaktny ekzem. Mne pomohlo pouzivanie gumennych rukavic pri domacich pracach ako umyvanie riadu, podlah, okien, pranie bielizne. Z kremov je najlepsia modrá indulona. Je nedrazdiva a premasti.

lusindaht
12. nov 2022

Mohli by byt za tym plesne, medzi prstami sa to zvykne robit. Vyskusajte esenc.olej z cajovnika, vecer si to natrite pred spanim a nechajte posobit. Zozente si ale kvalitny. Pouzivajte dlhsiu dobu, po 1-2t budete vidiet ci pomaha.a natierat modrou indulonou cez den. Alebo mne pomahal na extremne suche ruky krem od La Roche posay (s lipikar formulou)