je alkoholizmus ked som opity kazdy piatok? mam (19)
Áno, ak bez toho nevieš vydržať.
Je dosť ľudí ktorí takto fungujú, cez týždeň chodia do práce a piatok a sobota sa opijú a je to tiež forma alkoholizmu (aneb tak to začína).
I keď v tvojom veku by som to tomu ešte nepripisovala, je to normálne že ľudia sa idú zabaviť.
Nie.😀
Nie ... za mojich čias sme takto každý piatok fungovali (nehovorím, že sme sa ožierali do bezvedomia, ale dali sme si) ... z nikoho z nás sa alkoholik nestal.
Aj my sme sedeli každý piatok v bare a pili len vedela som aj v pohode nepiť, musíš mať hranicu a vedieť že stačí napr alebo že to nepotrebujem
Otazka je, prečo sa kazdy piatok sa musíš opiť a prečo ti nestačí 1, max 2 poháriky vína
Je rozdiel opiť sa a je rozdiel dať si deci vína, alebo pohár piva. To druhé ja osobne nepovažujem za alkoholizmus, keď hlavne v lete sú víkendové opekacky a po opekačke si jednu plechovku piva rozdelíme medzi 3 ľudí. Iné je, keď sa niekto ožiera každý piatok, tak, že o sebe nevie.
Na Slovensku ked pijes vino si alkoholik. Na Morave alebo vo Francuzsku je to životný štýl.
Aj my sme tak fungovali, keď sme boli mladí, zatiaľ nie sme alkoholikmi. 🤷🤪 Neopijaj sa do kómy a prestaň piť, keď to už viac cítiš v hlave. Drž sa!
@nikaj Počkať!
Žila som vo francuzku. A nie je tam bezné pri jedle piť víno, a ak sa dá, keď sú hostia, tak deci každému ako delikatesa.
Ziadne také ako tú, ze zeny na materských sa fotia s pohárom vína, lebo sú nervovo zrútené a podtrebuju sa ukludniť.
Detto aj iné veci, napr. syr, francúz si dá plátok kvalitného syra za den, nie celú hrudu atd...
Ak sa cítiš zle, keď náhodou nemôžeš v piatok piť, tak áno. Ak v pohode stráviš večer pri kofole, tak nie.
ešte to nie je alkoholizmus, ale už to je hlúposť
@hazelgracegus nie je pravda, ze alkoholik je ten, ktory si da kazdy den. Existuje aj tzv kvartalny alkoholik, co je vyraz pre cloveka, ktory sa nejaku dobu drzi, nepije a potom uz nevydrzi a musi sa opit. V neskorsich stadiach, ked sa dostane do obdobia pitia, tak pije i niekolko dni. Kedysi to vysvetlil i M.Kňažko, ktory sa za mladi s tymto trapil, ale vyliecil sa.
@nikaj lenže na Slovensku je veľa ľudí, čo si nedajú pohár, dva, ale liter, dva
Nie niesi pokial nepojes kazdy den stylom ze ti to chyba, ze si musis dat aspon poharik niecoho inak si nervozny. Byvali rokyked som tahala kazdy vikend piatky/soboty. Niekedy party, niekedy len posedenie s kamosmi na vinku/pivku. Teraz mam 37, a alkohol pijem velmi sporadicky, aj to len vinko 😁 za alkoholicku sa nepokladam 🤗
A kde som uvadzala množstvo?
Si opitý, lebo potrebuješ piť (napríklad aj bez kamošov, sám v byte)? Alebo ideš proste v piatok večer s partiou von a tam sa scápete? Ak sa bojíš, že si alkoholik, najjednoduchšie bude dať si mesiac pauzu, či s tým budeš ok, alebo budeš mať absťák 🤷.
Práve včera som počúvala v rádiu reláciu o alkohole, hovoril tam nejaký lekár, ako strašne je to škodlivé pre mladých ľudí. Že má oveľa horšie následky, keď sa opije mladý, napríklad 18 ročný, než napríklad 50-tnik. A vraj si ľudia myslia, že alkohol najviac poškodzuje pečeň, ale v skutočnosti je to mozog. Tak si začni vážiť svoje telo, svoje zdravie a prestaň chlastať. Na čo ti to je? Neverím, že keď sa v piatok opijes, nie je ti po zvyšok víkendu zle.
Nie
Áno