ID na depresie

3. máj 2021

Zeny ktoré mate depresie ste na ID?

3009
3. máj 2021

snáď na AD, lebo ID neviem čo by malo byť.

martina1201
3. máj 2021

@3009 ID je invalidný dôchodok....

rikarika
3. máj 2021

Ako nic v zlom, ale keby vsetci s depresiami chceli id, kto by na tie dochodky zarabal?

katarina789
3. máj 2021

Áno sú ľudia , kt. majú psychické problémy a majú invalidný dôchodok ale tam je určitý postup .. musíš byt na PN tak navštevovať pravidelne Dr. a potom ideš pred komisiu kde Ti schvália invalidný dôchodok všetko závisí od zdravotného stavu.

Ale ak máš depresie , liečiš sa .. skús si požiadať min. o preukaz ZŤP .. na UPSVaR máš lekárske nálezy nie staršie ako 6 mes. za skúšku nič nedáš možnosti máš je na Tebe ty a Tvoj Dr vie najlepšie ako si na tom zdravotne ... nie MK 😊

meluela
3. máj 2021

@rikarika tazka klinicka depresia je smrtelna choroba, v mnohom horsia nez rakovina, lebo clovek vyzera navonok ako-tak zdravo pre laika, ale pritom preziva strasne muky. Na to je posudkovy lekar, aby posudil opravnenost naroku na ID.

sszuzu8
3. máj 2021

A takto sústrediť energiu do toho ako z toho von?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rikarika
4. máj 2021

@meluela
@cocolino234 ved si precitajte len tu na fore kolko zien trpi psychickymi poruchami, rozoberaju sa tu denne, mam pocit ze ovela viac sko ktorekolvek ine ochorenie. ja psychicke choroby vobec nespochybnujem, len keby mal ist na id kazdy, tak by sme tam skoncili vsetci, lebo ved robota,manzelstvo, deti, uvery, exekucie.....cely zivot.....kto by mal ten id zaplatit?

meluela
4. máj 2021

@rikarika hovori niekto, ze ma ist na ID kazdy, kto trpi depresiou? Na ID idu take stavy, ktore dlhodobo znemoznuju normalny zivot. Btw., su aj ciastocne ID, tam sa zohladni do akej miery to cloveku ovplyvnuje schopnost zarabat. Tvoj prispevok posobi dojmom, akoby kazda depresia bola iba nejaka "depka", vsak nech sa ten clovek pozbiera a nesimuluje, ved vsak je to "iba v hlave". Ci ako si to myslela? Ano, PN, ID a starobne dochodky su velky naklad pre spolocnost, hlavne ak nam populacia starne. Co mozme urobit je podporovat prevenciu fyzickych a dusevnych ochoreni a vytvorit ako spolocnost take podmienky (hlavne pracovne), aby ludia nielen dozili, ale aj v dobrom zdravi.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rikarika
4. máj 2021

@meluela
@cocolino234 dievcata, tak chodte na id, my sa vam nanho poskladame, ved platime dane a urcite na psychicke ochorenie je najlepsie mozne riesenie ostat zavreta doma s krabickami liekov. A nepiste ze sa da brat aj polovicny id aj pracovat, lebo to je uz ozaj len logika

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
meluela
4. máj 2021

@rikarika pisala som ze mam depresiu alebo ze chcem ID? Niekto velmi blizky mi na depresiu zomrel a ja od zaciatku napriek traume pracujem. Ten clovek tiez pracoval do poslednej chvile a platil dane a neliecil sa aj preto, ake hlupe predsudky a neznalost dusevnych poruch su na Slovensku. Nehovoriac o tom ze aj liecba zabera ani nie v polovici pripadov. Zisti si prosim nieco o depresii a az potom pis dalsie prispevky na fora.

rikarika
4. máj 2021

@cocolino234
@meluela mate pravdu dievcata, moje nulove poznatky o comkolvek a ziadna logika v nicom mi dovoluju chodit do prace, zarabat a aj platit dane. Za posledny mesiac som si zazila take veci, ze by ma kazdy dr vypisal na pn aj dlhodobu bez mihnutia oka. Ale mam pracu ktoru milujem a urcite mi moja nelogika a neznalost cohokolvek hovoria ze toto je najlepsia liecba...Tak vam drzim palce aby ste aj vy nasli tu svoju a uspesne pokracovali v liecbe a sustredili energiu na tie spravne aktivity. Best regards.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
meluela
4. máj 2021

@rikarika vies, ono je to velmi individualne. Ja som tu moznost PN mala, dr mi ju hned ponukala ked som jej povedala co sa mi stalo, nevyuzila som ju, lebo som nedokazala sediet na jednom mieste, nedokazala som byt v byte, bolo mi vtedy lepsie s cudzimi ludmi nez rodinou. Ale podrzala ma uz len ta skutocnost, ze som na nu mohla kedykolvek ist, kebyze to potrebujem. Viem si predstavit ludi, ktori by v tej situacii potrebovali len spat a nikoho nevidiet. Nehovoriac o ludoch, ktori vo svojej praci zodpovedaju za zivoty inych (lekari, vodici, letovi dispeceri .. ) S radostou poslem svoje dane a odvody ludom, ktori trpia depresiou, lebo tak trochu viem co prezivaju a ani nahodou by som si to s nimi nevymenila. Neviem co prezivas ty, ale bud rada ze vies fungovat a nezavid tym, ktori maju trosku mensie geneticke stastie na odolnu psychiku.

luccija
4. máj 2021

Je ťažko sa k nemu dostať musíš byť aj hospitalizovaná a sú postupy pýtaj sa svojho lekára.Casto dajú len polovičný.