Hysterektómia cez brucho

iveta6868
21. mar 2021

Prosim Vas žienky, ktoré ste absolvovali tuto operáciu, ako ste to znášali. Ake ste mali bolesti po operácii.Aka bola priprava pred operáciou. Bola by som Vam vďačna, keby ste sa podelili o svoje skusenosti.

tenerifka
21. mar 2021

@iveta6868 moja mama ju absolvovala pred mozno 15-timi rokmi, ale nie cez brucho, preto sa cudujem, ze takato masiarcina sa este vobec niekde robi, nemas moznost dat si to urobit setrnejsie? (ci uz laparoskopicky alebo vaginalne), ved je 21.storocie.
A inak, na druhy deñ uz normalne chodila a celkovo zotavenie bolo rychle

iveta6868
autor
21. mar 2021

Problem je v tom, že mam vysoko maternicu a inym sposobom to nejde odoperovať.Neda sa to spraviť vyginalnou cestou.

tenerifka
21. mar 2021

@iveta6868 jasne, chapem. Skus pozriet ine diskusie, je tu toho viacej.

birika
21. mar 2021

absolvovala som a ano, tiez som na druhy den chodila - lebo mi to prikazali...nebolo to bez bolesti, ale dalo sa zvladnut...mna nesili, mala som len klipsy - smiali sme sa, ze mam pirsing -v nemocnici 5 dni po operacii

iveta6868
autor
21. mar 2021

A keď sa možem opytať, ako prebiehala predoperačna priprava?Klyzma, zavedenie močoveho katetra, tamponada pošvy?Nejake lieky pred operáciiou, vaginalne, alebo peroralne?Bolesti boli koľko dni intenzivne?

katka19275
22. mar 2021

zdravím, nič také, len kristír, po operácii sa na mňa vykašlali, nechali ma ležať na podložke z toho som dostala zápal sedacieho nervu a po operácii mi nedali ani ATB, mala som obrovské bolesti a potom ma kriesili v nemocnici v Žiline. Za mňa ťažký priebeh

birika
22. mar 2021

@iveta6868 priznam sa, ze z tychto aktivit si vela nepamatam - rano mi dali skvelu injekciu 🙂 pred operaciou len ta injekcia, po operacii infuzie od bolesti, ATB a vyziva. intenzivne bolesti cca 2 dni, potom klasika, ako po operacii