Mile žienky, prechadzam obdobim perimenopauzy . Mam stale špinenie, ktore nereaguje na liečbu Duphastonom a tak mi lekar navrhol hysterektomiu. u mňa pripada operacia cez brucho, lebo mam vysoko maternicu.Ak mate za sebou niektora tuto operaciu, budem vam povďačna, ak sa poradite so mnou o Vaše skusenosti. Veľmi sa tej operácie obavam.Ďakujem všetkým.
To špinenie mam aj 2 a pol tyždňa mimo menzes, veľmi ma oobťažuje. Špinim aj pri uživani Duphastonu, možno je to sposobene horm. liekom. Už som z toho zufala.
@iveta6868 tak ako pise @borievka69, toto je velmi radikalny zakrok, ktory moze mat ovela horsie dosledky ako spinenie, ktore moze prejst po prechode do menopauzy. Neskusala si uzivat gynex?
Gynex nie, ale začala som uživať Tiande vložky a v tomto cykle prebieha to špinenie.Na maternici nemam zly nalez, mam 2,5 cm myom, ktorý mam už 15 rokov a nerobil problemy, ani sa nezväčšuje. minuly rok som mala robenu kyretaž, meškal mi menzes 3 mesiace a potom som silno krvacala, lebo som mala vysoku sliznicu maternice.Mala som nasadeny Duphaston na pol roka m menzes v pohode, len špinenie počas uživania liekov sa vyskytovalo. Potom sa mi spravila folikularna cysta na vaječniku, ktorá minuly cyklus praskla. Vysledky z histologie a cytologiu mam v poriadku. Pri kyretaži mi bol odstraneny maly 0,5 cm polyp. Lekar mi stale tvrdi, že u mňa tieto problemy sposobuju hormony. mam malo progesteronu, estrogeny v norme.Moj lekar už nevie čo so mnou robiť, preto navrhnuta operacia.
Isto rozmyšlam o konzultacii aj u ineho lekara. Moj gynekolog je fajn. Dobry človek aj odbornik, len tie moje hormony sa blaznia.Znepokojuje ma to špinenie, mam strach, aby som niečo nezanedbala a neskončilo to zle.neviem, či je to pred menopauzpu normalne, lebo čo sa so znamymi rozpravam, každemu menzes vynechava a mňa otravuje to špinenie.
Mam skoro 52. Endokrinologicke vyšetrenie bolo v poriadku.Mam myom 15 rokov a doteraz nesposoboval špinenie. Možno mam cyklus rozhadzany z Duphastonu, sama neviem. Stale keď mi menzes meška a mam vyšiu sliznicu maternice, tak mi pichne Agolutin, alebo da Duphaston na vyvolanie menzes.
@iveta6868 ahoj,ja som mala už na malé vlani a navrhovali mi hysterektomiu,mala som vtedy iba 35 .Bola som sa MUDr.Bielikom v BB odborník ,čo sa tohtoročný týka a aj operuje. Všetko poriesil bez operácie, mám pokoj a som spokojná,vyhla som sa operácii.On robí teraz v Čadci primára,skús pozistovat čo ešte Robo aj konzultácie v BB alebo ako sa dá k nemu dostať. A ak treba operáciu,aj operuje ,je špička v danom obore. ak chces, napíš mi.
Veď prave, že som zmenila lekara pred rokom. Moj lekar je dobry odbornik, zastupca primara na oddeleni aj operater. Veľmi sa mi snaži pomocť, ale vidi, že ma tie moje problemy vyčerpavaju. Sam mi povedal, že keď nezaberie liečba, tak už posladna možnosť operacia.Ja sa obavam len toho špinenia, z čoho to je. Nie je to silne, len ma to obmedzuje.
A tu hysterektomiu nikto nemal robenu? A ako ste sa po operácii citili?
@iveta6868 moj nazor na tvoj problem je, ze ak mas len spinenie a nie nejake horsie problemy, tak by som toto obdobie do prechodu preckala aj so spinenim.