Hypoglykémia - skúsenosti?

mishadudy
24. nov 2018

Ahojte ženy, mamičky..najde sa tu taká, ktora ma hipoglykemiu? Alebo sa vyzna v medicíne? Ide vlastne o to, že mam príznaky, no zatiaľ to nemam potvrdené. Čakaju ma ešte nejake vyšetrenia. Strašne dlho sa to ťahá a mam pocit, že mi je horšie. Chcem teda zistiť, ake su priznaky u vas. Ďakujem

janinah
24. nov 2018

Hypoglykemia je je diagnoza,ale príznak ,je to nízka hladina cukru,dáš si sladký čaj a máš po probléme.Asi u teba riešia,či máš alebo nemáš cukrovku,mal by ťa dr. poučiť čo treba robiť pri hypoglykemii,lebo nie je to maličkosť.

janinah
24. nov 2018

...nie je diagnoza....

mishadudy
autor
24. nov 2018

@janinah ide o to, ze obvodna mi brala krv a cukor som mala v podstate ok, no mam kolisavy tlak, tak ma poslala na interne. Zistila som uz, ze cukor mi tlak znizuje, cize ked ho mam vyssi, dam si nieco sladke alebo sladku vodu a o par minut je mi lepsie. Mavam dost silne zavraty, no uz som zistila, ze ked sa mi troska zhorsi zrak, ze uz to na mna pride, tak okamzite zjem sladke a uz su zavraty miernejsie. Zistila som uz aj to, ze take stavy mam väcsinou vtedy, ked som hladna alebo som este nemala nic sladke alebo nieco, co obsahuje sacharidy..na internom mi tiez brali krv na glykemiu a kortyzol no neviem este ake su vysledky pretoze po telefone mi nechcu povedat a na kontrolu idem az na buduci tyzden..

janinah
24. nov 2018

cukor a tlak nemajú nič spoločné,no,hádam ti dr vysvetlia o čo ide

mishadudy
autor
24. nov 2018

@janinah tiez mi povedala, ze tlak a cukor nemaju nic spolocne, no pred dvoma tyzdnami, ked som mala tlak 150/110 a pulz 120 som mala silne zavraty a triasku, bolo mi na odpadnutie a susedka volala na pohotovost a poradili mi zjest nieco sladke a o pol hodinu sme mali volat, ci je lepsie a bolo.. no preco, ked cukor nema nic spolocne s tlakom? A od vtedy, ked mi pride tak isto zjem sladke a citim, ako sa mi ulavuje..nechapem tomu tiez..obvodna si skor mysli, ze to skor suvisi s nadladvinou, no tiez este neviem vysledky..

pininka
24. nov 2018

@janinah no minimálne majú spoločné to,že keď máš túto kombináciu tak závraty a pocity na odpadnutie máš veľmi často, hlavne ak niesi pravidelne najedena. Ja som mala minule cukor 2 a tlak 100/60, sestrička na mňa zúrila prečo som prišla sama na vyšetrenie.

mishadudy
autor
24. nov 2018

@pininka ja som uz mala tlak aj 60/40 ..mala som tento tyzden doma holter na 24 hod.. vraj je taky priemerny ale ze skor nizssi..napr od vcera vecera som mala tlak 140/90 az do dnesneho obeda a citila som sa dost zle, slabsie zavraty, trasenie ruk..neviem uz sama na co sa skor zamerat. Nemozem takto fungovat pretoze som dalej od rodiny a manzel je od rana do vecera v praci cize som stale sama s detmi..a strasne dlho treba cakat za kazdym vysetrenim

janinah
24. nov 2018

keby cukor znižoval tlak,tak nám netreba lieky.....je to inak,ale nebudem vysvetľovať,na to sú lekári....😉

mishadudy
autor
24. nov 2018

@janinah tak mi to skuste vysvetlit lebo ja som z toho jelen..preco mi potom na pohotovosti odporucili zjest nieco sladke ked som mala vyssi tlak?

janinah
24. nov 2018

@mishadudy lebo ste mala zníženu hladinu cukru v krvi a oni to zistili podla popísaných príznakov,tlak je niečo iné,to je dalšia diagnoza a lieči sa inak ako cukrom

iwesska
24. nov 2018

A jedavas pravidelne kazde 2-3h? Lebo ja napr.ked nie,tak ma hned priznaky hypoglykemie,zavraty,triaska,na odpadnutie,rychly pulz. Treba mi rychle sacharidy a je dobre. A tlak mavam nizky,cize ak si dam cukor neznizi mi ho. Naopak,jedlom a zvlast sladkym sa zvysuje trosku.

pininka
24. nov 2018

@mishadudy mne takto tlak neskáče, mám stále nízky. Len tak hypoglikemia prišla až v treťom tehotenstve z resp tie príznaky sa odvtedy o dosť zhoršili. Aj tak sa chystám k diabetologickej, lebo už má tie kilá naviac nebavia.

mishadudy
autor
24. nov 2018

@iwesska snazim sa jest pravidelne..castejsie a po troska a tiwz ako pises uz ked mam priznaky hned musim zjest nieco s obsahom sacharidov a pomaly to ustupuje..ja mam tiez vacsinou nizky tlak ale sem tam sa mi aj zvysi...ako napr od vcera vecera do dnes, nie a nie aby sa znizil..

mishadudy
autor
24. nov 2018

A prave kvoli tomu kolisavemu tlaku si obvodna mysli, ze ide o nadoblicku..ja som tiez troha pribrala :(

janaaaaaaaaa
24. nov 2018

Ja som mala voľakedy presne to isté (vrátane tlaku), odpadla som dokopy asi 4x, potom som sa naučila že jesť proste treba pravidelne a normálne (nielen po troche), pribrala som zopár kíl a odvtedy mam svätý pokoj...

bibyke
24. nov 2018

@mishadudy ten vysoky tlak ti vyskocil,lebo si mala nizku hladinu cukru,vtedy nastupi triaska,obleje ta horucava je ti na odpadnutie,kruti sa ti hlava,sucho v ustach mas smäd..ustupi to az po uziti cukru. A ak mas taketo stavy tak si myslim,ze mas cukrovku. Ale urcit by ti to mali lekari,my ti tu sotva nejak pomozeme.

mishadudy
autor
24. nov 2018

@bibyke ja neziadam o pomoc, len o skusenost, radu..mam uz nejake vysetrenia za sebou no zatial sa nic nezistilo. Obvodna poslala krv na rozbor a cukor bol v poriadku, preto sa cudovala a nevedela sama co robit a kde ma poslat. Na internom mi tiez brali krv na glykemiu kortyzol a este nieco no vysledky este neviem..dozviem sa ich az na kontrole a to je az buduci piatok

bibyke
24. nov 2018

@mishadudy tak potom fakt neviem,lebo priznaky mas ako cukrovkar

mishadudy
autor
25. nov 2018

@janaaaaaaaaa vyriesila ste to len tym, ze sta zacala pravidelne jest? Odborne ste to neriesila?

janaaaaaaaaa
26. nov 2018

Samozrejme riesilq som to aj u lekára, poslali ma na všelijaké vyšetrenia vrátane mozgu epilepsie a neviem čoho všetkého... A áno vyriešilo to len jedlo. Dlho nejesť, k tomu prípadne pohárik vínka ktorý ešte znižuje hladinu cukru - tým si človek len vydlazdi cestu k odpadnutiu...

mishadudy
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iwesska
26. nov 2018

@bibyke Hypoglykemiu nema len cukrovkar. Ja som bola pre podobne priznaky vysetrena na cukor opakovane a ziadnu cukrovku nemam.

mishadudy
autor
26. nov 2018

@iwesska mavas casto priznaky?

bibyke
26. nov 2018

@iwesska aha tak to som nevedela

miska2192
1. nov 2024

@iwesska dobrý deň,prepáčte viem že je to už dávno ale prosim ako ste doriesili váš problém? Manžel máva ale naozaj len obcas príznaky ako pri hypoglykémii ale cukrovku nemá.