Hypofýza a zvýšený prolaktín

babo_n
12. aug 2020

Ahojte ,snáď mi bude niekto môcť poradiť .
Po 2 testoch opakovaných mi zistili ,že mám zvýšený prolaktín 45 ( normálne hodnoty sú do 28 ) dalsi postup je CT aby sa zistilo ,čo mi ho spôsobuje ,na nete som sa Dočítala toho dosť ,ale skôr mi je do plaču ...máte niektorá reálnu skúsenosť s tým ? ĎAKUJEM za každú odpoveď

nina004
12. aug 2020

@babo_n Ahoj. Ja som mala zvýšený prolaktín, aj prolaktínom na hypofýze,ale nemám s tým žiaden problém.

babo_n
autor
12. aug 2020

@nina004 mne ide “mliecko “ z prsníkov aj :/ a niesom tehotná ,boli ste aj na vyšetreniach CT ?

e1i
12. aug 2020

@babo_n mňa poslala Dr na MR, našťastie bolo ok, je priekaznejsie ako ct a bez žiarenia

qwert87
12. aug 2020

@babo_n áno ja to mám. Začalo tým že som nemala pravidelnú menštruáciu, raz som dostala, potom pol roka nič, zasa som dostala, štyri mesiace nič a tak dookola. Spravili mi hormonálny profil a zistili že mám veľa prolaktinu (ja som mala až 65). To bolo v 21 rokoch. Absolvovala som CT aj magneticku rezonanciu a zistili mi na hypofyze nejaký mikroadenom veľkosti 3x2cm a ten mi produkuje nadmerné množstvo tohto hormónu. Nasadili mi parlodel, ktorý som užívala až kým som neotehotnela (asi 6 rokov), hormón sa upravil, alebo bol len mierne zvýšený, ms začala chodiť pravidelne na deň aj som na prvýkrát otehotnela. 5 rokov ho neberiem lebo som buď tehotna alebo kojim, hormón je mierne zvýšený ale to je buď kojenim alebo tehotenstvom. Po porodoch sa zvykne ževraj upraviť.

nina004
12. aug 2020

@babo_n Bola som na MR, tam mi prišli na adenom hypofýzy - prolaktínom a ten produkuje prolaktín. Asi pol roka som sa liečila dostinexom s jednou prestávkou medzitým a teraz som tehotná,tak lieky neberiem. Mne to robilo jedine to,že sa mi cyklus predĺžil na cca 45 dní,ale chodil pravidelne aj s ovuláciou.