Hypochondria

viktor_1
18. júl 2024

Dobry den … som lieceniny na poruchu osobnosti … ale posledne tyzdne si všimam ze sa vo mne rozvinula hypochondria .. bol som s tym pri psychiatricke ta mi ine lieky ako beriem doteraz nedala … a to zacinam mat tazke stavy uzkosti strachy , nervozitu .

Beriem SPITOMIN , ELICEU ,TRITICCO A RISPEN
SPITOMIN 1 rano 1 vecer
Eliceu ráno a na obed
Triticho 2/3 vecer
A rispen jeden vecer

Je to postacujuca liecba na liecenie hypochondrie ? A ako je zo s alkoholom pri takych to tabletkach ? Mozem vypit ? 2-3 piva ?

nikky6
18. júl 2024

a mas to tak odporucane od lekara? pootom sa nemas coho obavat.

viktor_1
autor
18. júl 2024

@nikky6 Len ako to je s alkoholom ? Mozem pit na to ? Viem ze sa nemá ale mozem ?

viktor_1
autor
18. júl 2024

@nikky6 ano mam to odporucene od lekara .

thirstymonk
18. júl 2024

@viktor_1 Ak ťa to poteši, tak v meste bol ujko, ktory tiež bral lieky namiesto raňajok a zapijal ich väčším množstvom vod(k)y. Dožil sa 80 rokov.

Inač, hypochondria sa dá liečiť? Nerýpem, len sa pýtam, lebo som mal za to, že je to len akési vnútorné presvedčenie.

viktor_1
autor
18. júl 2024

@thirstymonk ano .. ale ujko asi nebral antidepresiva .. lebo ak by som ja zapijal antidepresiva vodkou , tak by som sa bal co by to sommnou urobilo

marianarem
18. júl 2024

@viktor_1 S hypochondriou treba ist k psychologovi. Ja som ju tiez kedysi mala a pomohla mi psychologicka, tabletky nie. U mna to bol maskovany hlbsi strach z niecoho ineho. S poruchou osobnosti chodis na terapiu?

marianarem
18. júl 2024

@thirstymonk Ano, da sa to vyliecit, je to forma strachu a ten z niecoho prameni.

viktor_1
autor
19. júl 2024

@marianarem chodim ano

viktor_1
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viktor_1
autor
19. júl 2024

@marianarem chodievam na sedenia ku psychologicke

marianarem
19. júl 2024

@viktor_1 Tak skus riesit tu hypochodriu s nou. Ale tak take zakladne otazky su: Akych chorob sa bojis? Vsetkych alebo len niektorych specifickych? Ak specifickych, tak preco prave tych? Ak vsetkych, tak preco? Co ta najviac desi na tych chorobach? A stalo sa nieco pred par tyzdnami, ked to zacalo? Bol si nejako chory? Objavil sa nejaky novy problem v zivote alebo nejake pretazenie, alebo nenarazili ste na nieco silnejsie v ramci terapie? A v neposlednom rade, uz si.taky strach niekedy zazil?.Nemyslim priamo z chorob, ale bal si sa uz niekedy niecoho podobnym sposobom, nepripomina ti to nieco?
Nemusis tu verejne odpovedat, lebo su to citlive otazky, ale da sa na zaklade nich ziskat nejaka indicia, ze preco to vlastne mas, tak to davam len na zamyslenie.

stanulienkat
19. júl 2024

@thirstymonk tak toto bola rada za milion. 🙄
Nie, s takymi liekmi sa nema pit alkohol.
Autor-na MK sa nerad o liecbe. O tej sa rad s lekarom, ktory to studoval.