Hypochonder

zmena303
18. dec 2013

zacnem tym ze doma mame knihu o ciarach zivota tak som si nasla kratku ciaru zivota neviem ci tomu verit. odvtedy len rozmyslam kedy umrem alebo podobne. mala som hemeroidy asi rok tak som si myslela ze mam rakovinu hrubeho creva potom to samo akosik preslo teraz ma zacali pobolievat prsia a to nie od cyklu tak si myslim ze mam rakovinu prsnikov

akramgad
18. dec 2013

dve rady : " nečítaj knihy ktorým nerozumieš " a v prípade bolestí ktoré nevieš prečo sú treba zájsť k lekarovy to sú tý ujovia a tety v bielych plášťoch

zita19
18. dec 2013

@zmena303 este si zozen kristalovu gulu. Tam sa dozvies vsetko. Aj Ta zdiagnostikuje aj terapiu navrhne aj vysledky licby sa dozvies vcas.
Okrem toho plne suhlasim s @akramgad Ujo doktor ma vzdelanie, pristroje aby zistil co Ti je.

babaker
18. dec 2013

@zmena303 pri ciare zivota vobec nezalezi na jej dlzke. preto citat z ruky (a dobre citat) vie naozaj len par velmi nadanych ludi.
knihy na samodiagnostiku a pod. vedia napachat zlo, hlavne pri otazkach, s ktorymi si nevies rady. objednaj sa na gyndu s prsnikmi, ja som mala podozrenie na hrcku, do 3 dni som mala prehliadku so vsetkym vsudy hotovu. 😉

maznacik007
18. dec 2013

@zmena303 rakovina prsnikov neboli .... mozno skus vyhladat psychoterapeuta ... mohol by ti pomoct ...

katka1981
18. dec 2013

@zmena303, niekto moze mat nekonecnu ciaru zivota a na druhy den mu padne na hlavu nieco zo strechy a je po nom. Mas vela volneho casu a premyslas nad blbostami. Tiez som mala obdobie, ked kazdy v mojom okoli vcetne rodiny zomieral na rakovinu. Mala som vselijake myslienky. Nasla som si pracu, z roboty letim domov za dcerkou, rychlu sa jej povenovat, ulozit ju spat, a hned je rano. Uz na take somariny nemyslim. Ked mam byt chora, tak budem. Ked mam zomriet, tak zomriem. Snazim sa zit zdravo, nic neprehanat, ale uz ma taketo veci nevzrusuju.

cerez
18. dec 2013

Ja by som nepovedala, že si hypochonder. Skôr si vyberáš život v neustálom strachu. Čo tak sa na všetky čiary vykašľať a začať žiť. A ak máš nejaký zdravotný problém, nevyhľadávať si hneď závery z internetu a z kníh a radšej hneď reagovať a riešiť to s lekárom.

agentkazs
3. mar 2017

Hmmm.....vsetko krasne napisane, ale pravdepodobne neprezite.....

denny_0019
14. mar 2017

Ahojte citam tieto prispevky a na 100% som ako vy neviem ci mi uz sibe alebo co..ale normalne na sebe vyhladavam nieco hned pozeram co to moze byt uz stresujem ze to mam ja ...staci ze nieco na sebe najdem ine ...alebo bolest hlavy...a uz hned pisem na net co to moze byt tam pisu hocijake somariny jasne hned to mam ja priznaky cekujem sa ...potom som mimo ...co mam robit zienky ....da sa to liecit bez psychologa?

jeannna
14. mar 2017

@denny_0019 urcite ano .... aj ked psychologov mame aj na fore spustu.
@aristka - neporadis? 🙂 Tak super ti to ide 🙂

aristka
14. mar 2017

@jeannna pokial viem psychiatrov vies odporucit ty na zaklade osobnych skusenosti ...a poprosim ta ,neoslovuj ma v temach ,ktore zaujimaju teba a ja v nich nefigurujem ,kedze ma nezaujimaju ,lebo to budem povazovat za obtazovanie a budem to nutena riesit s administraciou ....respektuj to laskavo.Dakujem.

jeannna
14. mar 2017

@aristka to mozem povedat aj ja, do temy o ockovani si vpadla ako strela a zautocila na mna recami typu, ze ked je chora hlavicka aj srdiecko ... si to po sebe precitaj a mozem to kludne nahlasit adminovi.

A budem rada, ked si my dve uplne pôjdeme z cesty, Takisto si neprajem, aby si ma niekde oslovovala, alebo sa o mne vyjadrovala.

jeannna
14. mar 2017

@denny_0019 A uz si niekedy u psychológa bola?

somavi
14. mar 2017

Poznám😊 A nic prijemne , viem . Ale ja si vždy poviem , ze koľko som uz mala vážnych diagnóz co som si sama stanovila a som tu 😀 Mne sa to spustilo po strašne stresovej situácii .

denny_0019
15. mar 2017

@somavi ako si sa toho zbavila?... No je to hrozne ale sama si to robim zacalo to od kedy som doma na materskej ...ale cim viac to je horsie :/

eliska13
15. mar 2017

@denny_0019 prisla zodpovednost za dieta, unava strachy.Lieci sa to u psyhologa vykecavanim povie Ti z coho prameni tvoj strach obavy...necakaj, kym to naberie obludne rozmery

kingab
15. mar 2017

@maznacik007 to je otrepana faza, ze neboli... sesterke presne to iste povedal gynekolog a poslal ju domov s nejakym kremom. Nakoniec z toho bola rakovina...

denny_0019
15. mar 2017

@eliska13 oblubne rozmery? Ako to myslis?

izrasa
6. feb 2024

Mám ísť na vyšetrenie na gastro 11 marca a prepadá má panika, že mi tam nájdu hrôzu.

Mám s toho úzkosti a na nič iné nemyslím. Stále len na to myslim. Strach a neútešná situácia.

V minulosti som si myslela, že mám rakovinu kože a urobila som drámu.

Mám zdravotné problémy - tráviace problémy a myslím, že je to vážne.
Na začiatku som šalela už nemám energiu občas plačem a som nešťastná.
Bolí ma aj chrbát, som slabá,malatna. Nejedla som, nepila a nespala som niekoľko dní. A myslela som si že mam aj metaztázy. Myslela som si, že umieram a porovnavala som aj tie príznaky. A pitom som si stále merala krvný tlak.

Psychicky preťažené telo stratí energiu. Spať jednu noc nestači stále je únava. Boli aj ráz halucinacie a ďalšia panika. Bola som dehydratovaná 😢😢😢😢 ale pijem vodu a je to v pohode.

Už nemám halucinacie. Snažim sa spať. Spim. Ale tie myšlienky sú 24 hodín pri mne.. Niekedy ich od seba odoženiem preč a cítim sa lepšie. Ale tie bolesti na hrudi a za hrudnou kosťou, pálenie záhy, problém s prehltanym a bolestivé prehĺtanie, grganie, horkosť v žaludku, bolesť žaludka, napínanie na zvracanie, bolesti chrbta 😢😢😭😭😭 mi pripomínajú problémy. A vyšetrenie je na budúci mesiac.

Aj som hovorila, že to neprežijem, že umriem 3 mesiace života. Čítala som morbidne članky
Je to úzkosť alebo depresia. Nestarám sa o seba a svoj vzhľad, je mi to hlavne, že jem aby som nestratila kg a nebola som kosť a koža. A jem aj keď ma napína.

Rozumiem ty čo prežívaš. Boh nám pomáhaj. Vždy je niekde spínač tohto problému.

Myšlienky sú extrémne mocne.

Prajem skoré uzdravenie 🙏

izrasa
6. feb 2024

@kingab pane bože 😥😢😓😭😥😢